Bátor Tábor önkiszolgáló BI esettanulmány

Tisztán emlékszem még, hogy jöttem el egyik ügyfelemtől és pont azon gondolkodtam, hogy miért nincs olyan szakmám, amivel tudnék jótékonykodni. Tudom, hogy a pénznek mindenki örül. Én is támogattam már nemes célokat, de pénz helyett sokkal inkább valami olyasmit adnék, ami ennél többet ér: Az időmet és a szaktudásomat.

Szóval épp ezen tűnődtem, amikor csörgött a telefon. Molnár Attila, a Bátor Tábor ügyvezetője hívott.

Attiláról azt kell tudni, hogy Bátor Tábor előtt a Shellnél dolgozott, a SMART program globális marketingeseként, előtte meg BI-al foglalkozott még a 90-es években az IBM-nél :-))

Aztán gondolt egyet és azt mondta, hogy szeretne egy emberközpontúbb munkát végezni, így felrúgva addigi életét csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány csapatához. (A sztori egyébként simán megérne egy menedzsment témájú cikket is, mert nagyon tanulságos, ahogy bevitte a multis kultúra hasznos részeit az alapítványba és továbbfejlesztett egy professzionálisan működő szervezetet, ahol a folyamatok optimalizáltak, az erőforrás felhasználások hatékonyak és ahol a visszamérés - optimalizálás páros olyan szinten valósul meg, ahogy azt egy multinacionális cégnél megszokhattuk.

Szóval Attila hívott és kérdezte, hogy még mindig BI-jal foglalkozom-e. Persze - jött a válasz - máshoz nem is értek. Kár - mondta, mert CRM szakértőre is szüksége volna, de most BI téma miatt keres. Elmesélte, hogy cash-flow tervezésre, a költségek elemzésére, különböző vezetői kérdések megválaszolására, döntései hatásának rendszeres nyomon követésére keres megoldást.

Leültünk és megbeszéltük, hogy milyen peremfeltételeknek kell megfelelnie a BI-nak: Szoftvert és új hardvert nem tudnak vásárolni erre a célra, BI tudásuk nincs, de szeretnék házon belülre hozni, hogy ne függjenek a szállítótól, könnyen üzemeltethető rendszert szeretnének, mert az informatikusaik már e nélkül is túlterheltek, stb.

Úgy döntöttünk, hogy ezen peremfeltételeknek leginkább az önkiszolgáló módon felépített BI rendszer felel meg, úgyhogy elhatároztuk, hogy először minél több kollégát kiképzünk az Önkiszolgáló BI workshopon, majd egy on-the-job BI képzésen közösen felépítjük a Bátor Tábor BI rendszerét.

Így is történt. Jó sokan eljöttek a tanfolyamra és a sors kegye, hogy az önkiszolgáló BI workshopon megismerkedtek egy CRM szakértővel, aki aztán segített nekik a CRM rendszerük továbbfejlesztésében is. ?

Mi pedig ezt követően a kiképzett kollégákkal pár nap alatt felléptettük a Bátor Tábor BI rendszerét, amit azóta is használnak.

Ha érdeklik a részletek, akkor olvassa el a bátor tábor BI rendszerének esettanulmányát, amiből megtudhatja, hogyan építkeznek a kicsik, hogyan lehet relatíve kis költségvetésből összerakni önkiszolgáló módszerekkel egy BI rendszert.

Részletek: A Bátor Tábor önkiszolgáló BI esettanulmány »

Kővári Attila - BI projekt

Önkiszolgáló BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jelentkezzen a 2024. április 23-24.-i Excel Power Pivot videókurzusra!  Részletek >>

 

Új hozzászólás