A BI projektről

Kapcsolat

Kővári Attila
Telefon: +36 1 200 95 40
E-mail: Kovari.Attila@BIprojekt.hu

 

A BI projekt egy egyfős vállalkozás, amelyet én (Kővári Attila) alapítottam 2004-ben azzal a céllal, hogy a nagy szakmai tapasztalatot igénylő BI és adattárház problémák mergoldásában segítsek. Anno persze ezt nem így fogalmaztam meg, egyszerűen csak jobb akartam lenni, mint akkor voltam, és máshogy szerettem volna csinálni azt, amit addig is csináltam.

Ma, kb. 20 éve az indulás óta a BI projekt továbbra is egy egyfős műhely, ahol azzal foglalkozhatok, mivel igazán szeretek: Az adatok. Annyi változott a 20 évben, hogy a fókusz a fejlesztésről egyre inkább átkerült az  tervezésre, és ma már sokkal többet oktatok és mentorálok mint anno. De minden más változtlam. Az adatok, az elemzés, az adattárházak szeretete maradt. Ez a hobbim és a munkám is.

Miért a BI projekt?

Elsősorban a tapasztalat miatt. De azért a főbb KPI-okat is bemásolom ide:

Kővári Attila

Kővári Attila

 • Tapasztalat: 20+ éves szakmai tapasztalat, 50+ adattárház tervezés és kivitelezés, 100+ BI/adattárház projekt áll mögötte. Szakértője a Microsoft BI és adattárház technológiáknak. Elsőnek kezdett el foglalkozni Magyarországon az Analysis Services-zel, Power Pivottal és Power BI-jal és Azure-os adatot technológiákkal. Szakértője a Mirosoft adatos technológiáinak. Könyvet írt real time Big Data architektúrák építéséről Azure Stream Analytics-szel.
 • Referenciák: Több mint 700 vállalatnál dolgozott valamilyen adatos probléma megoldásán. (kérésre meg tudom osztani őket, de olyan sok van, hogy nem férne ide :-()
 • Tudásmegosztás: Több mint 18 éve osztja meg szakmai tapasztalatait a BI projekt blogon és szakmai konferenciákon (1000+ cikk 50+ előadás)
 • Képzések: BI és adattárház tanfolyamaira eddig 6000+ fő jött el tanulni, fejlődni, inspirációt gyűjteni
 • Mentorálás: 15+ éve mentorál BI csapatokat mind szállító, mind megrendelő oldalon 
 • Nemzetközi kitüntetések: Több mint 10-szer kapta meg az MVP (Most Valuable Professional) kitüntetést.
 • Támogatások. A BI projekt olyan szervezeteket támogat anyagilag, mit a Bátor Tábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,  vagy a Puli Space technologies és olyan könyvek megjelenését szponzorálta, mint a BIG DATA ökoszisztémája

Miben segítek?

Megtanítom

Online, tantermi és kihelyezett képzéseken, videókurzusokon tanítom meg a a BI eszközök használatát és az adattárház bevezetés lépéseit. Ha szeret egyedül dolgozni, ha szereti maga kitaposni az ösvényt, akkor az a leghatékonyabb módja a tanulásnak. A tanfolyamokat itt találja: BI projekt tanfolyamok

Csináljuk együtt

Ha a munka mellett nincs idő zsákutcákban bolyongani, akkor On-the-job tréningekkel, mentoring programokkal, napi vagy óradíjas tanácsadási szolgáltatásokkal segítek elérni a megvalósítandó célt. Ez a cél lehet egy Excel kiváltása, egy Power BI jelentéscsomag elkészítése, vagy egy adattárház projekt szakmai végigkísérése is.

A lényeg: Legyen valaki, aki tud segíteni, legyen egy saját tanácsadója, akitől bármit kérdezhet és aki meg is tudja mutatni, hogy hogy kell csinálni ha arra van szükség.

Megcsinálom

A kockázatos, nagy tapasztalatot igénylő feladatokat megcsinálom magam. Ezek jellemzően olyan feladatok, amelyeket nem tudok megtanítani sem hónapok, sem évek alatt, mert több évtizedes tapasztalat kell hozzá. Ilyenek például az

 • Architektúra/adatmodell tervezés
 • BI/adat stratégiák elkészítése
 • Adattárház tenderek előkészítése és az ajánlati felhívás elkészítése, a projekt szakmai támogatása
 • Minőségbiztosítás
 • Üzletfejlesztési tanácsadás

Ezeket a feladatokat jellemzően csak egyszer kell elvégezni, de a vállalat jövőjét évekre meghatározó következményei lesznek, nagyon fontos az elvégésükhöz tapasztalat.

BI projekt referenciák

A BI projekt több mint 500 vállalatnak segített már valamilyen BI vagy adattárházzal kapcsolatos problémájuk megoldásában. Olyan cégekkel dolgoztunk együtt, mint az AEGON, a Fundamenta, a Graphisoft, Microsoft, az MVM, az NNG, az OTP, a UPC, a Wizz Air, stb. Az Ön cégét mikor írhatjuk ide? :-)

BI projekt esettanulmányok

Sok szó esik itt a BI projekt blogon a nagy cégek BI rendszereiről és adattárházairól. Most beszéljünk egy kicsit a kicsikről és nézzük meg, hogy hogyan történik náluk a döntéstámogatás. Milyen problémákkal küzdenek, milyen BI rendszereket használnak és milyen eredményeket érnek el a döntéstámogató rendszerek használatával. Következzen a Bátor Tábor BI rendszerének bemutatása.
Graphisoft adattárház
A GRAPHISOFT-nál a BI bevezetés indikátora ugyanaz volt, mint sok más cég esetében: Hozzáférést szerettek volna az adataikhoz. Nem riportokra vágytak, hanem egy adattárházra, amelyből minden kérdésükre nagyon rövid időn belül választ kaphatnak. Ebben eddig nincs semmi különös, de abban már igen ahogyan hozzáfogtak. Ők ugyanis saját maguk építették fel a világ minden tájáról táplált, budapesti központú adattárházukat.
A BI fejlesztés célja egy olyan szoftvermegoldás kifejlesztése volt, amely tetszőleges összesítésben, akár elemi hívások szintjén is képes a költségek, illetve bevételek összerendelésére a teljes telefonforgalmat feldolgozva, alapját képezve ezzel az üzleti területek riportjainak, ad-hoc elemzéseinek.
 

Díjak, kitüntetések

A kitüntetés hivatalos oldalát itt tudja megtekinteni.
A 2017-es oklevél...
2016: Végre Data Platform MVP lettem :-)
2015: Megkaptam kilencedszer is :-)
2014: A 8. kitüntetés
A hatodik alkalmom, hogy kitüntettek az MVP címmel
2011-ben ötödszörre is megkaptam az MVP címet. A hír itt olvasható: Újra megkaptam az MVP címet
Negyedszerre is odaítélték az MVP címet. Akkor ezt írtam róla: MVP 2010
A harmadik MVP kitüntetésnek is nagyon örültem. Itt írtam is róla: Villámhír: Újra megkaptam az MVP címet
 

Cégadatok

A BI projekt mögött a BI Projekt kft. és a FIS Bt áll. A személyes tanácsadást, mentoringet, az on-the job tréningeket, az adattárházak minőségbiztosítását BI Projekt kft. látja el, a nyílt képzések szervezését a FIS Bt. végzi.

BI projekt Kft.

 • Cég neve: BI PROJEKT KFT.
 • Székhely: 1125 Bp, Virányos köz 4/b
 • Adószám: 23359752-2-43
 • cégjegyzékszám: 01-09-961872
 • Bankszámlaszám: 11600006-00000000-48439253
 • Képviseli: Kővári Attila ügyvezető

Fis Bt.

 • Cég neve: Fis Bt.
 • Székhely: 1125 Bp, Virányos köz 4/b
 • Adószám: 20277044-1-43
 • Cégjegyzékszám: 01-06-721975
 • Bankszámlaszám: 11702036-20686387
 • Képviseli: Kővári Attila ügyvezető
 

Az adatkezelési tájékoztatót itt találja

Kapcsolat

Kővári Attila
Telefon: +36 1 200 95 40
E-mail: Kovari.Attila@BIprojekt.hu