Excel Power Pivot videókurzus

Az Excel Power Pivot videókurzus célja, hogy valós adatokon, valós adatelemzési problémák megoldásával tanítsa meg a részvevőket az Excel Power Pivot használatára. A tematikát ennek úgy állítottam össze, hogy az Excellel dolgozó felhasználóknak adatelemzési és adatvizualizációs tudást adjon. 

Megj.: A több mint 10 éves múltra visszatekintő Önkiszolgáló BI workshop 2020. novemberétől videókurzus formájában él tovább. Élő formában csak kihelyezett képzés keretében rendelhető. 

A workshop 3 nagyobb blokkból fog állni. Ezek:

 1. Adatelőkészítés (adatok átalakítása, adattranszformációk és adattisztítások automatizálása)
 2. Adatbázis építés
 3. Adatvizualizáció

Adatelőkészítés, adatfrissítések automatizálása

Az elemzői munka egyik legidőrablóbb tevékenysége az adatok átalakítása. Nem találkoztam elemzővel, aki ne ezt említette volna, mint az elemzői munka legfájdalmasabb pontját. Olyan - egyébként automatizálható - időt rabló tevékenység, amely elveszi az időt a lényegi munkától. Az Excel Power Pivot tanfolyamot ezért azzal fogjuk kezdeni, hogy ezeket a rendszeresen ismétlődő és időrabló „adatlapátolásokat” fogjuk automatizálni. SQL táblákból, Excel- és szövegfájlokból fogunk adatokat kinyerni és belőlük összegyúrunk egy kb. 3 millió soros Excel Power Pivot adatbázist, hogy a 4 különböző forrásból származó adatot együttesen tudjuk elemezni.

Mivel a tanfolyam deklarált célja a valós problémák megoldására ezért az egyszerű SQL táblák mellett fogunk dolgozni olyan Excel táblázatokból is, amely üres és duplikált sorokat tartalmaznak, olyan oszlopai vannak, amelyek fele szöveget, másik fele számokat tárol, egyesített cellákat tartalmaznak és nem kerüljük az olyan "szívásokat" sem, mint a magyar nyelvi környezet sajátosságai (tizedesvesszők/pontok, hosszú ő betűk, …) és az elütési hibák. A célunk, hogy a forrás Excel fájlokban tárolt "kreatív káosz"-ból gombnyomásra frissülő könnyen használható Power Pivot adatbázist állítsunk elő az Excelben.

A táblák összesen kb. 3 millió sort fognak tartalmazni és ezeket az Excel hátterében futó közös adatbázisban, egymással összekapcsolva fogjuk tárolni, hogy adataikat együtt tudjuk elemezni.

Az adatbázisban a Power Pivot képletező nyelvét (DAX) használva számított mezőket fogunk létrehozni, melyek eredménye minden adatbetöltés, pivotásás, szűrés és szeletelés után újra automatikusan kiszámolódik, így soha többé nem kell a képleteket lehúzni, azok sosem fognak elcsúszni. Olyan számított mezőket fogunk létrehozni, amelyek dinamikusan fognak átlagárat számolni, kumulálni, előző időszakhoz, előző év azonos időszakához viszonyítani, megoszlásokat (% of total) számolni, stb. 

Az elemzési téma a hazai gyógyszerforgalom elemzése lesz. A workshop teljes időtartalma alatt éles adatokkal fogunk dolgozni és valós üzleti problémák megoldására fogunk választ keresni.

A blokk végére tudni fogja, hogyan lehet 4 különböző forrásból származó, összesen 3 millió sorból álló többdimenziós elemzési adatbázist építeni, az adatbázis automatikus frissítéséről gondoskodni és a 3 millió soros adatbázis adatait a Pivot Táblával elemezni.

Adatvizualizáció

Az adatbázisépítés után rátérünk az adatvizualizáció témakörére és elkészítjük a következő interaktív dashboardot:

f

Interaktív Excel Dashboard, másodpercen belüli válaszidőkkel (3 millió sor, 4 különböző adatforrás)

A dashboard baloldali gombjaival (szeletelőivel) szinkronizáljuk a dinamikus táblázatot és annak grafikus elemeit, a kombinált diagramot, a térképet és a dashboard címét is.

A dashboard elkészítése után hozzáfogunk az adatok térképes elemzéséhez és a megyei forgalmakat, és azok dinamikus változásait fogjuk majd térképen megjeleníteni. Dinamikus, szűrhető, animálható térképeket fogunk készíteni és miután elsajátított a kartogramok készítésének fortélyait rátérünk az egyedi térképek készítésének lehetőségére is.


Regionális adatok lebontása megyei szintre, térképes adatvizualizációval

A feladatunk az lesz, hogy egyedi régiók forgalmát mutassuk ki a térképen. Olyan régiókét amelyek határait a standard térképszoftverek nem ismerik fel. Mi NUTS régiókkal fogunk foglalkozni, de ezek a való életben lehetnének járások, kistérségek, egyéni régiók, körzetek, útvonalak, hálózatok vagy bármi, ami elhelyezhető a térképen.

Kiknek szól az Excel Power Pivot videókurzus?

Az Excel Power Pivot videókurzus elsősorban Excelt használó kontrollereknek, adatelemzőknek szól.

Ha ismerősek a következő problémák, akkor a tanfolyam Önnek szól:

 • „Nagy adattáblákkal dolgozunk, ráadásul az adatokat nem egymástól függetlenül, hanem összességében szeretnénk látni és láttatni"
 • „Automatizálható riportokat szeretnénk készíteni, webes kikommunikálással"
 • „Lehetőség szerint a dashboardokon lefúrást is engedélyeznénk, tehát az összesített adatok mögötti részleteket is meg szeretnénk jeleníteni"
  „Nem kimondottan Excel tanfolyamra van szükségük, a függvényeket, pivotokat aktívan használjuk a mindennapokban. Csak az ezeken túlmutató lehetőségekről szeretnénk hallani és aktívan is használható tudást szerezni."

Kiknek nem szól az Excel Power Pivot videókurzus?

Az Excel Power Pivot videókurzus nem egy Excel tanfolyam! Nem fogunk végig menni az Excel funkcióin, de még a pivot tábla lehetőségin sem. Ha tehát Excel alapozó tanfolyamot keres, akkor ez a képzés nem Önnek szól.

Az Excel Power Pivot videókurzus egy adatelemzői/adatvizualizációs tanfolyam, amelyen az Excel beépített bővítményeit (Power Pivot, Power Query, Power Map) fogjuk aktívan használni. Az Excelt csak egy rácsnak tekintjük, amelyen keresztül az adatokat megjelenítjük, formázzuk, nyomtatjuk. Az adatvizualizáción kívül mindent adatbázisban csinálunk.  

Az Excelt kívülről fújom. Mi újat adhatna a tanfolyam?

Ez nem egy Excel tanfolyam :-) Az Excelben nem lehet egymillió sornál többel dolgozni, mi 3 millióval fogunk. Az FKERES() sebessége már néhány tízezer sornál is szánalmasan lassú. Mi többmillió soros táblákat fogunk FKERES()-t kiküszöbölve egymáshoz kapcsolni és a válaszidők másodpercen belüliek lesznek. Olyan adatelőkészítési folyamatokat fogunk automatizálni és gombnyomásra frissíthetővé tenni, amelyek megvalósításához korábban Access-re vagy makrózásra volt szükség. Mi ezeket a problémákat Access és makrózás nélkül fogjuk megoldani úgy, hogy az Excelből ki sem lépünk.

Ha úgy gondolja, hogy "az Excelben szinte „bármit” meg tud csinálni, de az fkeresek, szumhák és makrós „patkolások”, a végtelennek tűnő adattisztítások kortátait érzi", akkor ez a tanfolyam Önnek szól!

Mekkora adatmennyiséggel fogunk dolgozni?

A tanfolyamon 3-400 megabájtnyi nyers adatot (3 millió sort!) fogunk az Excelbe tölteni és ezzel fogunk végig dolgozni. Ekkora adatmennyiséget fogunk elemezni, ekkora adatmennyiségen futnak majd a kalkulációk és ekkora adatmennyiség összefüggéseit fogjuk vizualizálni.

Részletes tematika

A Power Pivot videókurzus a következő tematika szerint épül fel: (zárójelben az egyes leckék hossza percben)

Adatbázis építés

 • Adatbetöltés (Bevezetés) (03:29)
  • Importálás SQL adatbázisból (13:25)
  • Importálás TXT/CSV fájlból (09:57)
 • Mentés (03:51)
 • Táblák összekapcsolása (06:49)
 • Dátum tábla (13:05)
 • Adatbetöltés Power Query-vel (Dátum.xlsx) (16:38)
 • Rendezés (05:52)
 • Megjelölés dátumtáblaként (05:30)
 • Adattisztítás Power Query-vel (Bevezetés) (04:04)
  • Excel fájlok tisztítása Power Query-vel (23:47)
  • Riport fájlok (TXT) tisztítása Power Query-vel (14:42)
 • Hierarchiák (06:16)
 • Adatkategóriák (03:51)
 • Implicit számított mezők (06:28)
 • Számított mezők (Measures) (10:11)

Adatbázis optimalizálás

 • Az adatbázis rendbe tétele (03:58)
 • Oszlopok elrejtése (11:29)
 • Számformátumok beállítása (02:31)
 • Leírás (Description) (03:02)

Dashboard készítés

 • Árváltozás hatása (Átl. eár számított mező és kombinált diagram) (10:33)
 • Szeletelők (Slicer) (12:55)
 • Előző év forgalma (09:51)
 • Vált. előző évhez képest (varichart) (11:53)
 • Értékgörbék (Sparkline) (10:53)
 • KOCKA függvények (25:10)
 • Piaci rész (%) számított mező és Top/Bottom listák (11:09)
 • Utolsó simítások megosztás előtt (04:58)

Megosztás és frissítés

 • Megosztás (Exceles interaktív riportok megtekintése böngészőben) (17:48)
 • Adatfrissítés (10:44)

Térképes vizualizációk (Power Map)

 • Térképes vizualizáció (19:56)
 • Power Map inspirációk

Mikor lesz a tanfolyam?

Az Excel Power Pivot videókurzus egy személyes segítségnyújtással támogatott videókurzus. A tanfolyamot akkor végzi el, amikor csak akarja, de a tanfolyami napokon azonnal tudok segíteni, ha elakadna.

A tanfolyam időpontja:

2024. június 19-20.

Ha a tanfolyamot a tanfolyami napokon végzi el akkor virtuálisan ott állok majd a háta mögött és segítek, ha elakad vagy kérdése van. 

Ha hagyományos módon szeret tanulni, akkor foglalja be a naptárába ezt a két napot. Első nap végezze el az adatbázis építéssel kapcsolatos leckéket, másnapra hagyja a kalkulációkat és vizualizációt.

De bátorítanám, hogy ne várjon a tanfolyam kezdetéig. Használja ki, hogy ez egy videókurzus, amit akkor és ott végez el, amikor csak akar. A tanfolyami napok azoknak vannak fenntartva, akik a tanfolyam alatt azonnali segítséget szeretnének. Tipikusan ilyenek a cégek, akik központilag szerzik be a tanfolyamot, és azt szeretnék, hogy mindenki ugyanúgy kapna azonnali támogatást, mintha csak egy élő tanfolyamon ülne.

Ha a tanfolyamot nem a tanfolyami napokon végzi el, a fórumon attól még – ha nem is azonnal – rendelkezésre állok. Ezen túl Ön ugyanúgy használhatja a tanfolyami napok szolgáltatásait, mit azok, akik a tanfolyam napján végzik el a tanfolyamot. Kérdezhet, gondolatait, problémáit átbeszélhetjük.

Úgyhogy bátorítanám, hogy ne várjon a tanfolyami napokra, kezdjen el tanulni, hogy mire eljön a tanfolyami nap, már csak az addig felgyülemlett kérdések, gondolatok átbeszélésével kelljen foglalkoznunk.

Mennyi ideig tart elvégezni a tanfolyamot?

Az Excel Power Pivot videókurzus összesen 44 leckéből áll, elvégzéséhez másfél – két napra van szükség. Ha fókuszáltan szeret tanulni, akkor foglaljon be rá két napot. Első nap végezze el az adatbázis építéssel kapcsolatos leckéket, másnapra hagyja a kalkulációkat és vizualizációt.

Ha nem tud rá befoglalni 2 napot, akkor ne várjon a tanfolyam napjára, haladjon olyan tempóban, ahogy a naptára engedi. A Power Pivot videókurzus sok-sok 10-20 perces leckéből áll, amelyek elvégzését a napirendjéhez tudja igazítani.

Hogyan kell elképzelnem egy videókurzust?

A videókurzus egymásra épülő videóleckék sorozata, amelyet videón tud megtekinteni. Minden egyes videó a probléma vagy megoldandó feladat ismertetésével kezdődik, és utána bemutatja a megoldást.

A leckék egymásra épülnek, de egymástól függetlenül is megtanulhatók, azaz minden leckét el tud végezni a korábbi leckék elvégzése nélkül is.

A videókurzus előnyei

Az Excel Power Pivot videókurzust a koronavírus keltette életre, de régóta terveztem, hogy megcsinálom az élő Önkiszolgáló BI workshop online változatát. Az online videókurzusnak ugyanis jónéhány előnye van az élő tanfolyamhoz képest:

 • Kényelmes: Van aki utazás közben, van aki a strandon, van aki a kerti székben szeret tanulni. A Power Pivot videókurzus bárhol elvégezhető. 
 • Bárhonnan elvégezhető: A tanfolyam home office-ból is, külföldről is, a nyaralóból is elvégezhető, hiszen nem kell odautazni érte.
 • Bármikor elvégezhető: Nincs fix időpontja mint az élő workshopnak, így ha közbejön valami, megbetegszik, akkor a tanfolyam eltolható, nem kell hónapokat várni a következő képzés időpontjára.
 • Azonnal elkezdhető: Nem kell megvárni a tanfolyam napját, az elhatározástól kezdve Önön múlik, hogy mikor kezd neki a tanulásnak. Ha éjfélkor hozza meg a döntést, akkor akár éjfélkor is hozzákezdhet.
 • Saját tempó: Nem kell a tanár vagy a többiek tempójához alkalmazkodnia. Nincs nyomás. Úgy és olyan tempóban halad, ahogy csak akar. Nem kell attól tartania, hogy hátráltat másokat, vagy hogy lemarad.
 • Multimédiás támogatás: A Power Pivot videókurzus egy összevágott videókurzus ahol sokkal több megértést támogató multimédiás eszközt használhattam, mint az élő tanfolyamon, ezért a nehezen érthető részeket remélem könnyebben megérti majd.
 • Részekre szabdalható: Nem kell egyben végigülni az egész tanfolyamot, mindenki haladhat a saját tempójában a saját időbeosztásának megfelelően. Aki volt nálam élő képzésen, az pontosan tudja, hogy mennyire fárasztó egy teljes napot tanulással tölteni.
 • Nincs időkorlát: Nem kell egy napba belepréselni mindent. Nem a napirend határozza meg a tanfolyam hosszát, hanem a tartalom, vagy az elmélyült megértéshez szükséges idő. Nem kell a tanfolyamot egy nap vagy egy hét alatt elvégezni.
 • Többször is végignézhető. Sőt egy tréninget érdemes többször is végignézni, hiszen először csak képesek leszünk leutánozni az oktatót, másodszorra pedig már érteni fogjuk hogy mit miért csinált :-)
 • Később is visszanézhető. Hányszor fordult elő hogy a tudás nem közvetlenül a tanfolyam elvégzése után volt szükséges, hanem hónapokkal később, amikor már csak annyira emlékszünk, hogy ezt mintha mondták volna a képzésen…
 • Visszatekerhető: Ha nem ért valamit, túl gyors valami, akkor bármikor visszatekerheti a videót és megnézheti újra.
 • Ár: A videókurzus olcsóbb, mint az élő Önkiszolgáló BI workshop.
 • Minőség: A videókurzus nem az élő workshop videófelvétele, hanem egy attól teljesen függetlenül elkészített, gondosan összevágott, multimédiás elemekkel kiegészített online tanulásra optimalizált tanfolyam, ami nem függ az oktató lelkiállapotától, a terem adottságaitól, és nem kell rettegnie az oktatónak attól, hogy vajon fognak-e fúrni a szomszédban, lesz-e mindig elegendő sávszélesség, nem megy-e tönkre a fűtés/légkondi, bírja-e a projektor a nap végéig, kényelmesek-e a székek, lehet-e megfelelően árnyékolni, stb. És az élő képzésen ugyanezt mondanám el mint a videóban, csak sokkal több őőőőő vel :-) És őszintén megmondom, hogy élőben sem tudnám elmondani jobban...

Mi lesz, ha elakadok?

Nem fog elakadni :-) Az élő képzéseken általában azért akadnak el a résztvevők, mert az élő képzés túl gyors, nehéz követni az oktatót. A videóképzésen Ön diktálja a tempót, így nem kell félnie attól, hogy lemarad és emiatt elakad.

Ha mégis elakadna valamilyen megoldhatatlan technikai probléma miatt, akkor sincs gond, mert minden leckéhez adok egy olyan szakaszfájlt, amely segítségével tudja folytatni a tanfolyamot. A megoldandó feladatok egymásra épülnek, de egymástól függetlenül is megoldhatók. így akár évek multán is el tudja végezni újra az adott leckét anélkül, hogy elölről kéne kezdeni mindent.

Ezen kívül minden egyes lecke alatt található egy fórum, amin keresztül mindig ott leszek a háttérben és tudok segíteni. Valószínűleg nem azonnal, de pár napon belül biztos.

És ha még ez is kevés, akkor a fent írt tanfolyami napokon rendelkezésére állok. Pont úgy, mint egy élő képzésen, itt is tud kérdezni ha elakad, átbeszélhetjük szóban is a tanfolyammal kapcsolatos kérdéseit, gondolatait.

Milyen szintre fogok eljutni?

A Power Pivot videókurzus egy alapozó képzés. Legfontosabb célja, hogy az Excel felhasználókat elindítsa az adatbázis alapú többdimenziós elemzések, az adattranszformáció (ETL) és az adatvizualizáció irányába. A tanfolyam elvégzése után még csak annyira lesz képes, hogy a tanfolyamon hallottakat átültetve a napi gyakorlatba önállóan el tudjon indulni, és az Excel Power Pivottal,  Power Query-vel magabiztosan tudjon dolgozni.

Fogom tudni használni a munkám során? 

A tanfolyam fejlesztésekor a tanfolyam légfontosabb céljának azt írtam, hogy "Azonnal alkalmazható tudást adjon" Ennek szellemében a tanfolyam tematikáját úgy állítottam össze, hogy a leggyakoribb vállalati elemzési/riportolási problémákra megoldást adjon. Fogunk átlagot számolni, előző hónaphoz, előző év azonos időszakához képesti eltérést számolni forintban és százalékban, és fogunk megoszlásokat számítani (% of Total). Mindezt dinamikusan, azaz a szeletelőn megváltoztatja a szűrést, akkor a fenti számított mezők újra és újra ki fognak számolódni az aktuális szűréseknek, szelekcióknak megfelelően. 3 millió soron.

Hatalmas adatmennyiséggel fogunk dolgozni, különböző fajtájú és formátumú adatokat fogunk együtt elemezni, stb. Minden olyan problémára megoldást próbálok adni, ami a napi munkát ma a legjobban megnehezíti.

Lesz vizsga?

A tanfolyam után opcionálisan záróvizsgát tehet, ahol letesztelheti, hogy a tanfolyamon felszedett tudást mennyire tudja átültetni a napi gyakorlatba.

A vizsgafeladatot kitalálhatja Ön is, lehet munkahelyi feladat is és adhatom én is. A lényeg: Ha a vizsgamunkáját visszaküldi, SZEMÉLYESEN értékelem ki és tapasztalataimmal segítek hozzájárulni a szakmai fejlődéséhez vagy előrelépéséhez. 

Minden vizsgázott hallgató bizonyítványt kap, amellyel hitelt érdemlő módon tudja bizonyítani, hogy nem csak elvégezte a tanfolyamot, hanem egy projektfeladatot megvalósítva le is vizsgázott.

Vajon ad értéket? Meg fog térülni?

Őszinte leszek. A tanfolyam csak akkor fog megtérülni, ha a tanfolyamon felszedett tudás beépül a napi munkájába, vagy a tanfolyam elvégzés hozzájárul a karriercélja megvalósításához.

Az eddigi résztvevők visszajelzései alapján a tanfolyam kétféleképpen térül meg:

 • A tudás segítségével rengeteg időt takarítanak meg 
 • A tudás támogatta a karriercéljaik megvalósulását

De a megtérülés sokszor nem a tanfolyam elvégzése után azonnal jelentkezik. A tanfolyamot ugyanis sokszor nem akkor végezzük el, amikor a tudásra szükségünk van, hanem akkor amikor van időnk tanulni. Van időnk, mert válság van, mert karanténban vagyunk, mert épp nincs munkánk vagy szabadságon vagyunk. Egyáltalán nem biztos, hogy a tanfolyamon felszedett tudást azonnal használni fogjuk, így a megtérülés is csak később jelentkezik.

Az Excel Power Pivot videókurzus bármikor elvégezhető. Így akkor tud tanulni, amikor azt elmélyülten meg tudja tenni, és akkor elevenítheti fel a megszerzett tudást, amikor élesben is használnia kell. Megtérülni csak akkor fog, ha használja a tudást, de akkor busásan. Még mindig nagyon kevesen vannak, akik nagy adatmennyiséget tudnak az Excelben kezelni, hatásos dashboardokat tudnak készíteni, az adattisztítást és átalakítás tudják automatizálni.

Meddig tudom használni a tanfolyami anyagot?

Örökké :-) De mivel semmi nem tart örökké ezért azt ígérem, hogy a vásárlását követő minimum 3 évig elérheti az összes videót és minden tanfolyami anyagot.

Milyen szoftvereket fogunk használni?

Csak Excelt és annak bővítményeit. Mindent meg fogunk tudni oldani az Excellel a 3 millió sor kezelésétől kezdve a 400 megbájtnyi adat tárolásán át, az adatelőkészítés, adatfrissítés automatizálásán keresztül az egyéni térképes vizualizációig.

Excelen belül a Power Pivot, Power Query és Power Map bővítményeket fogjuk masszívan használni. Ezekre épül az oktatás gerince.

Milyen technikai követelményei vannak a tanfolyamnak?

A tanfolyam elvégzéséhez egy internet képes számítógépre van csak szüksége, amelyen fut az az alábbi Excel verziók valamelyike:

Office 2016/2019:

 • Office Professional Plus

Office 365:

 • Minden olyan előfizetés jó, amely tartalmazza az Excel Desktop windowsos verzióját. Pl:
  • Office 365 ProPlus
  • Office 365 E3
  • Office 365 E4

Figyelem!

 • Az Office 365 Home and Business, Home and Student, Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 Business Essentials, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E1 NEM tartalmazzák a Power Pivot nekünk szükséges változatát, így ezek az oktatásra nem alkalmasak
 • A Mac-en futó office-ok sem alkalmasak a tanfolyamon oktatott anyag követésére.

A laptop rendelkezzen minimum 2 GB memóriával. 

A videókurzus megtekintéséhez csak egy internet képes számítógépre vagy táblagépre van szükség. A tanfolyamot elvégezheti úgy is, hogy egyik eszközön nézi a videókurzust a másik eszközön kattintgat, de ha egy gépet használ, akkor az ablakok közti Alt+Tab váltásokkal is el fogja tudni végezni a tanfolyamot. (A videók felvételekor arra törekedtem, hogy a tanfolyamot akár vakon is, pusztán a hallottak alapján is végig lehessen kattintgatni)

Szükséges alapismeretek

Ez egy alapozó Power Pivot tanfolyam, az Excel alapismeretén kívül más tudásra nincs szükség. Ha otthonosan mozog az Excelben, ismeri valamennyire a Pivot táblát, akkor nem lesz gond, a tanfolyamot el fogja tudni végezni.

Nem kell tudnia makrózni és nem kell ismerni az FKERES() függvényt sem. Egyiket sem fogjuk használni. A célom az, hogy ezek helyett mutassak egy sokkal korszerűbb, sokkal robosztusabb, nagyvállalati környezetbe illeszthető megoldást.

Az oktatóról

Az oktató én (Kővári Attila) leszek:-) Rólam azt kell tudnia, hogy elsőként kezdtem az országban Power Pivottal foglalkozni. 2011-ben ment le az első Power Pivot képzés és azóta többszáz élő Önkiszolgáló BI workshopot tartottam, amelyen többezer hallgató vett részt. De tudnia kell, hogy nem vagyok oktató. A civil életben BI és adattárház architektúrákat tervezek, adatstratégiákat alkotok, dashboardokat készítek, mentorálok. 20+ éve az adatok körül forog az életem, az adatok termőre fordításával keresem kenyerem. 500+ ügyfél rendelt már tőlem valamilyen adatos szolgáltatást. Jónéhány kitüntetést is kaptam és 15+ éve osztom meg tudásom egy részét a BI projekt blogon, mert én is sok segítséget kaptam másoktól és ezt szeretném valahogy viszonozni.

Mennyibe kerül?

59 900 Ft/fő.

Mit kapok?

Minden tanfolyami résztvevő megkapja az alábbiakat:

 • Hozzáférést a BI projekt tananyagtárához ahol meg tudja nézni az oktatóvideókat: 44 videólecke több mint 6 órás nettó teljes hosszal (ne tévessze meg az idő, a feladatok megoldását gyorsan mutatom, Önnek több időre lesz szüksége a feladatok elvégzéséhez)
 • Többszáz megabájtnyi tanulásra előkészített nyers alapadatot.
 • hozzáférést egy SQL adatbázis szerverhez, amit bármikor le tud kérdezni.
 • Segédanyagokat, prezentációt.
 • Módszertant, legjobb gyakorlatot, azonnal használható kódokat.
 • Szakaszfájlokat, amelyek segítségével egymástól függetlenül is bármikor elvégezheti a leckéket.
 • Kidolgozott eredményterméket.
 • e-mail támogatást, zárt fórumot ha elakadna.
 • Vizsgafeladatot, amelyet személyesen értékelek ki.
 • Zárt fórumon keresztül email támogatást.
 • Tanfolyami napokon személyes támogatást.

Ha ezt mind összeadja, akkor kb. félmillió forintnyi anyagot, támogatást kap egyetlen tanfolyam áráért.

Többen is beiratkoznánk, kapok kedvezményt?

Természetesen. Ha ugyanattól a cégtől több embert is szeretne beíratni a tanfolyamra, akkor minden további résztvevő 29 900 Forintért végezheti el a tanfolyamot. (És ők is ugyanúgy megkapnak mindent ami a tanfolyamhoz jár: Hozzáférést a zárt fórumhoz, személyes támogatást a tanfolyam napján, mindent) 

Korábban részt vettem egy élő Önkiszolgáló BI workshopon. Kapok kedvezményt?

Természetesen. Ha Ön az elmúlt 10 évben részt vett valamelyik élő Önkiszolgáló BI workshopon, akkor önnek 59 900 forint helyett csak 9 990 Ft-ba kerül a tanfolyam. Írja meg, hogy melyik cégtől, milyen néven és kb. mikor volt tanfolyamon és küldöm válaszlevélben az egyszer használatos kupont. 

Részt vettem a Power BI workshopon. Kapok kedvezményt?

Természetesen. A Power BI és a Power Pivot ugyanazt az adatbázist, ugyanazt a Power Query-t használja így Önnek az alapokat már elmondtam a Power BI tanfolyamon. Ezt azt jelenti, hogy

 1. gyorsan fog tudni haladni, hiszen a tananyag egy része már ismert lesz (csak a szoftver más)
 2. és 59 900 Ft helyett csak 29 900 forintot kell fizetni a tanfolyamért:-)

Írja meg, hogy melyik cégtől, milyen néven és kb. mikor volt tanfolyamon és küldöm válaszlevélben az egyszer használatos kuponkódot.

Mi lesz, ha nem leszek elégedett az anyaggal?

100% pénzvisszafizetési garanciát vállalok arra az esetre, ha nem lesz elégedett az anyaggal. Csak írja meg, hogy mi nem tetszett, és a vásárlást követő 15 napon belül visszautalom a képzés árát.

Nagyon szeretném elvégezni, de nincs időm :-(

Az Excel Power Pivot videókurzus bármikor elvégezhető így akkor tanul, amikor csak akar. Nem kell egy nap alatt átrágnia magát mindenen. Haladhat a saját tempója szerint, el tudja végezni munka mellet is. Szánja rá az időt, meg fog térülni. És minél később kezd hozzá, annál nagyobb lemaradást kell majd behoznia...

Fizetés, számlázás, adminisztráció…

A tanfolyamot ki tudja fizetni bankkártyával és átutalással is, a tanfolyamról a magyar számviteli törvényeknek megfelelő számlát állítok ki a regisztráció során megadott cég nevére. A folyamat automatikus, így ön a fizetés után automatikusan kapja a számlát.

Maradt még kérdése?

Ha maradt kérdése a tanfolyammal kapcsolatban, akkor keressen az elérhetőségek egyikén.

A lehetőség nyitva áll. Mostantól Önön múlik...

Mostantól minden információ, eszköz és támogatás a rendelkezésére áll ahhoz, hogy egyel magasabb szintre lépjen az adatelemzés területén. Éljen a lehetőséggel és jelentkezzen a Power Pivot videókurzusra.

Részvételi lehetőségek:

Az Excel Power Pivot tanfolyamon kétféleképp tud részt venni:

Egyéni
jelentkezés

Ha egyedül vesz részt a tanfolyamon, akkor a tanfolyam ára: 59 900 Ft

Megj.: Ha hozza a kollégáit is, nekik már csak 29900 Ft a részvételi díj! Lásd jobbra a csoportos jelentkezésnél

Megj.: Korábbi résztvevőknek 9900 Ft, Power BI workshop résztvevőknek 29900 Ft. Részletek fent a szövegben

Csoportos
jelentkezés

Ha többen is jelentkeznek a tanfolyamara ugyanattól a szervezettől, akkor a tanfolyam ára az

 • első résztvevőnek 59 900 Ft
 • minden további résztvevőnek 29 900 Ft

10 fő feletti jelentkezés esetén másfél óra ingyenes tanácsadás vagy follow-up képzés!

 

Megj. A fenti árak bruttó árak, nem kell utánuk még ÁFÁ-t is fizetnie.

Engem mindig örömmel tölt el, ha a tudásba fektetek. Remélem Önnek is örömet tudok szerezni majd ezzel a tanfolyammal.

 

Kővári Attila