Jó helyen jár, ha Power BI, BI és adattárház bevezetéshez keres információt

S, hogy hol kezdjen? Ha Ön még csak most kezd foglalkozni az adattárházak és az üzleti intelligencia világával, akkor, akkor kezdje az ismerkedést a BI és adattárház alapfogalmak, definíciók megismerésével. 

Power BI Ha hatékony és hatásos dashboardokat szeretne webes vagy mobilos kikommunikállásal, ha az adatvizualizáció, a dashboard-ok világa, az önkiszolgáló jelentéskészítés érdekli, akkor látogasson el az adatvizualizációval foglalkozó, vagy a Power BI oktató anyagokat tartalmazó oldalakra

Power Pivot Ha Ön most Excel-t használ riportkészítéshez és lassú az FKERES(), vagy több millió sorral szeretne az Excelben dolgozni és az adatokat nem egymástól függetlenül, hanem összességében szeretné látni és láttatni, ha automatizálható riportokat/dashboard-okat szeretne az Excellel készíteni, akkor kezdje az ismerkedést a Power Pivot-tal.

Power Query Ha a legnagyobb problémája, hogy rosszul strukturált Excel vagy TXT fájlokból kell dolgoznia, hogy elütéseket, felesleges szóközöket, összevonásokat, hibás formátumú dátumokat, számokat, speciális karaktereket kell nap mint nap javítania ahhoz, hogy az adatokat riportkészítéshez, elemzéshez használni tudja, akkor kezdjen az Excel és a Power BI részét képező Power Query megismerésével.

Big Data Ha a Big Data világa érdekli, Azure technológiákkal épít Data Lake-et vagy Real Time Big Data architektúrákat akkor kezdjen a Big Data cikkek gyűjtőoldalán.

SQL Server Ha Ön DWH fejlesztő és SQL Server-rel illetve azok komponenseivel (SSIS, SSAS, ...) épít adattárházat akkor látogassa meg a kifejezetten DWH fejlesztőket célzó SQL Server-es BI- és adattárház cikkeket gyűjtő oldalt.

Projekt tervezés Ha Önt bízták meg a BI vagy adattárház projekt előkészítésével vagy vezetésével, érdekli az adattárház bevezetés „soft” oldala és legjobb gyakorlata, akkor kezdjen a BI és adattárház projektvezetőknek és leendő adattárház menedzsereknek szóló oktató anyagokkal.

Architektúra tervezés Ha adattárház architektúra tervezéssel kapcsolatos anyagokat keres, akkor nézze meg a kifejezetten architect-eknek és fejlesztőknek szóló, adattárház tervezéssel kapcsolatos cikkeket.

Stratégia Ha a BI stratégiai oldala, az adatok üzleti haszna az adatvezérelt vállalat és döntéstámogatás érdekli, akkor nézze meg a vezetőknek szóló BI stratégia gyűjtőoldalt  

Lépjen eggyel magasabb szintre az adatelemzés világában! Iratkozzon fel a BI projekt blog hírlevelére vagy az RSS értesítőre, kövesse a legfissebb blogbejegyzéseket a LinkedIn vagy facebook csatornánkon, hogy a fontosabb hírekről azonnal értesülhessen.

 

Kővári Attila