Welcome Back

Üdv újra itt a BI projekt blogon!

Nyár eleje óta nem találkoztunk… Június 14.-én megírtam az utolsó bejegyzést a bunkernaplóba, befejeztem az első videókurzusom felvételét (részletek hamarosan), letettem a lantot és elmentem nyaralni. Körbetekertük a legkisebb fiammal Tolnát-Baranyát (szó szerint :-)), aztán elmentem a haverokkal a Dolomitokba motorozni, aztán végigeveztük a mosoni Dunát, majd befejeztük a kárpát medence körbemotorozását a feleségemmel, aztán jött a családi nyaralás Horvátországban, végül kimentünk a kisfiammal az Alpokba mászni egy 4000-est és ráadásnak a nyár végén még toltunk egy kis Balatont is.

Nem kérkedni akarok vele, ne érezze annak, de most jött el az ideje a pihenésnek. Akkor kell részvényt venni, amikor olcsó, akkor kell tolni a munkát amikor pörög a piac, és akkor kell pihenni, amikor pang. És most pangott. A nyár amúgyis uborkaszezon, és erre a COVID még rá is erősített. Ráadásul az utazási kedv csökkenése miatt minimális volt a turisták száma a környező országokban. Valószínűleg sosem lesz ennyire üres a világ, mint ahogy most láttuk, úgyhogy most kellett menni pihenni.

Az már tisztán látszik, hogy az ősz nem ilyen lesz nyugis... De most annyira kipihentem magam, hogy úgy érzem fel tudnám szántani a betont is. Szükség is lesz erre a powerre, mert az év utolsó 4 hónapja mindig nagyon sűrű, és ráadásként most még mindenki pótolni is akar, be akarja hozni a COVID alatt összeszedett lemaradást.

Mi is ezt fogjuk tenni a BI projekt blogon. A Power Pivottal az utóbbi időben alig foglalkoztunk. Minden a Power BI-ról szólt és a Power Pivotot teljesen hanyagoltuk. Pedig továbbra is a legjobb ad-hoc adatelemző eszköznek tartom, és a Power BI workshopokon is nagyon sokszor tapasztalom, hogy a résztvevőknek nem is Power BI, hanem Power Pivot tudás lenne hasznos. Csak nem tudnak róla, hogy ugyanaz a motor duruzsol a lesajnált Excelben, mint ami a szexi Power BI-ban…

Ezért is döntöttem úgy, hogy megcsinálom az Önkiszolgáló BI workshop videókurzusos változatát. Amúgy is ráfért volna egy kis frissítés, mert a Power Pivotban is vannak újdonságok, illetve az on-the-job képzések tapasztalatait felhasználva a hangsúlyokon is érdemes volt változtatni. A videókurzus elkészült (részletek hamarosan) és kitermelt jónéhány cikk ötletet, amit itt közzé is fogok tenni a BI projekt blogon.

Aztán lesz még két V.I.P. tanfolyam is: A BI és adattárház projektvezető képzés és a Power BI workshop. Mindkét képzés nagyon exkluzív lesz ugyanis max. 9 főt engedünk be a tanfolyamra, úgyhogy tényleg szuper V.I.P. tanfolyamra készülünk. Én már nagyon várom, szeretnék már oktatni és bátorítanám azokat is akik tanulni szeretnének, hogy most jöjjenek, mert most van itt az ideje. Élő BI és adattárház projektvezető képzés a következő egy évben tuti nem lesz, és a híreket figyelve további élő Power BI képzésre sincs sok sansz :-(

Úgyhogy jöjjön, találkozzunk személyesen is amíg még lehet. Akikkel pedig nem tudok találkozni, annak igérem, hogy lesz tartalom itt a BI projekt blogon is.

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás