Cici bt-kel nem kötöttünk még szerződést...

Itt jön a „Mi lesz ha elüt a villamos?" című cikk folytatása...

Anno megkérdeztem egyik nagyvállalati ügyfelemet, hogy mitől félt amikor kapcsolatba lépett velem és ő szó szerint ezt mondta: „Sosem kötöttünk még szerződést cici bt-kel" Erre megkérdeztem, hogy akkor miért választotta mégis a BI projektet és ő a következőket mondta:

„Nem bízunk már a nagy márkákban és elegünk van a szeniornak eladott frissdiplomás tanácsadókból. Szakértelmet, tapasztalatot, szakmai biztonságot akarunk venni. Erre akarunk költeni és nem az apparátusra, a logóra, a főnök luxusautójára vagy a kereskedő Gucci öltönyére."

Összefoglalva: Vannak előnyei és hátrányai is a kis cégeknek, és a hátrányok között nagy valószínűséggel első helyen a kockázat áll. És most az mindegy is, hogy ez egy vélt vagy valós kockázat. Kezelni kell. És ez a kockázat kezelhető. Mutattam pár példát rá, de most mondok még egyet: Tudástranszfer. Ha megtanítjuk az ügyfelet, hogy önállóan is képes legyen megoldani a BI-al kapcsolatos problémáit, akkor a kis cégben rejlő kockázat jelentősen csökkenthető. És a BI projekt éppen ebben erős. Nagyon sok energiát ölünk a tudásátadásba és a coaching valamint az on-the-job tréningek révén ma már ez a fő profilunk.

A lányoknak sok-sok locsolót, a fiúknak sok-sok locsolni való szép lányt :-) Kellemes ünnepeket!

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás