Mi lesz, ha elüt a villamos?

Anno, amikor megkérdeztem egy-egy ügyfeleimet, hogy mitől féltek legjobban mielőtt kapcsolatba léptek velem, akkor a válaszok között mindig megtalálható volt a kis cégtől való félelem: „Mi lesz ha elüt a villamos?

És bár viszonylag kicsi a valószínűsége annak, hogy ez bekövetkezzen, de abszolút megértem ezt a fajta félelmet, hiszen egy kis cégben van kockázat.

Megj: A BI projekt pont egy ilyen kis cég. Egy manufaktúra. Egy műhely. Tudta, hogy anno BI projekt neve majdnem BI műhely lett? Azért tetszett a BI műhely név, mert ez fejezi ki legjobban azt, ami a BI projektben zajlik: Manufakturális méret, sok-sok kísérletezés, kutatás, fejlesztés, ...)

No de vissza a fő csapásirányba. Mi lesz, ha elüt a villamos?

Kössünk biztosítást

Anno kíváncsiságból utánajártam, hogy Magyarországon lehet-e tanácsadóra biztosítást kötni és legnagyobb meglepetésemre találtam egy olyan biztosítót, aki vállal ilyet. Nem jártam teljsesen végig a témát, de tudjon róla, hogy van erre lehetőség már Magyarországon is. Ára van, de megoldható.

Fővállalkozó bevonása

A másik lehetőség a kockázat csökkentésére egy fővállalkozó bevonása. Ha hisz abban, hogy az emberek helyettesíthetőek, akkor egy „nagy" fővállalkozó remek eszköz lehet a kockázat csökkentésére. Ennek már jóval magasabb az ára mint a biztosításnak, de ez is megoldható.

Gyakran élnek ezekkel a lehetőségekkel az ügyfelek?

Megmondom őszintén az én praxisomban eddig egyszer sem éltek vele. Az általam megkérdezett ügyfelek ugyanis attól féltek, hogy nem találnak olyan szakmai felkészültségű embert, aki rá is ér akkor, amikor szükség van rá...

Az egyik ügyfelem anno el is magyarázta, hogy semmire nem mennek azzal, ha küldenek valakit, hiszen „az új ember itt fog topogni és néz majd körül, hogy merre is van a villanykapcsoló? Mi meg kezdhetünk mindent elölről..."

Vagy ahogy egy másik ügyfelem fogalmazott: „küldenek majd egy embert akinek az lesz az egyetlen értelmes kérdése, hogy hol a kávéfőző..."

Ui.:Most hogy a témáról írok eszembe jutott még egy régi, az elüt a villamos-hoz nagyon hasonló, a „cici bt-kel nem kötünk szerződést" típusú félelem is...folyt köv...

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás