SQL Server 2012 újdonságok

Nemrég megjelent az SQL Server 2012, megvolt a termékbejelentő konferencia is a Lurdy házban és én is folyamatosan jegyzetelek az újdonságokról. Itt volna az idő, hogy összefoglaljam őket, kreáljak egy nagyobb lélegzetvételű cikket és kiposztoljam ide a blogra. De van ennél egy jobb ötletem...

Socival és Erikkel írtunk egy anyagot az SQL Server 2012 újdonságairól. Soci írta a fejlesztői részt, Erik az üzemeltetőit, jómagam pedig a BI és adattárház újdonságokat bemutató blokkot. A Microsoft ehhez hozzáadott egy rövid anyagot a licenszelés újdonságairól és az egészet becsomagolta egy papíralapú brosúrába. Konkrétan ebbe:

SQL Server 2012 újdonságok brosúra

SQL Server 2012 brosúra

Megj.: Meg kell mondjam, hogy nagyon jó ötletnek tartom, hogy a Microsoft nem lefordítja az amerikai anyagokat magyarra, hanem felkér hazai szakembereket a cikkek megírására. Olyanokat, akik nap mint nap küzdenek a technológiával és pontosan tudják hogy egy-egy újdonságnak mekkora az értéke a hazai vállalatok számára: Mi az ami fontos és mi az ami túl van hypolva.

Milyen lett a brosúra?

Tömör. 20 oldalnyi helyünk volt, amit egymagam is ki tudtam volna tölteni a BI és adattárház újdonságokkal. Úgyhogy vágni kellett belőle. Még úgy is, hogy a szerkesztők minimálisra vették a margót és a hátlapra is tettek szakmai tartalmat. Úgyhogy egy masszív szakmai anyag lett belőle. Semmi marketing rizsa, semmi „gördülékenyen együttműködő költséghatékony megoldás a kritikus adatvagyon villámgyors kihasználására a teljes vállalat kulcsfontosságú..." típusú mondat. Csak tömör szakmai tartalom.

Hogyan juthat hozzá?

Aki ott volt az SQL Server termékbejelentő konferencián az már kaphatott belőle. Aki nem volt ott, és szeretne kapni belőle, az küldjön Socinak vagy nekem egy e-mailt és el fogjuk küldeni neki. Ingyen és bérmentve.

Miért?

Mert adni jó. Az SQL Server 2008 R2 BI újdonságait bemutató brosúrát is ugyanígy kiküldtem annak aki szeretett volna kapni belőle. Akkor 90 darabot adtam postára és utólag is azt mondom, hogy megérte. Sok embernek szereztem vele örömöt, úgyhogy megcsináljuk idén is. Pláne, hogy most már van segítségem is: A feleségem vállalta, hogy megveszi a borítékokat, a gyerekek pedig vállalták, hogy megcímzik és beleteszik a brosúrát :-)

Úgyhogy ha szeretne egyet az SQL Server 2012 újdonságait bemutató szakmai anyagból, akkor küldjön egy e-mailt Socinak vagy nekem „SQL Server 2012 brosúra igénylés" tárggyal és küldjük a brosúrát. (A levélben legyen benne, hogy kihez és hova menjen a postás. Magyarul: név és cím)

Határidő?

2012. június 15.

Az addig hozzám érkezett igényeket kb. 25-ös kötegekben fogom kielégíteni, de Június 16.-án - pihenésképpen a 15.-i önkiszolgáló BI wokshopra :-) - bemegyek reggel a postára és feladom az utolsó példányt is. Így a nyári szünetre mindenki kézhez veheti majd az anyagot.

Jól hangzik. Kérem a brosúrát >>

Frissítés 2012.10.10. Elkészült a brosúra elektronikus változata. Aki lemaradt az akcióról az innen letöltheti az anyagot: SQL Server 2012 prospektus

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Nagyon kedves ez a saját erőből történő felajánlás, ezért szinte szégyellem is megkérdezni, hogy miért nem lehet mindezt elektronikus formában eljuttatni az érdeklődőkhöz időt pénzt papírt stb. megtakarítva?

Az igazság az, hogy ez a Microsoft biznisze. Ők szerkesztették be az anyagot, ők adták nyomdába. Mi csak a szakmai tartalmat adtuk hozzá, majd miután elkészült kértünk 100-100 darabot, hogy kiküldhessük az olvasóinknak. Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy kiadják majd pdf formátumban is. (Bár a 2008 R2-es brosúra anyagát nem adták ki elektronikusan. Legalábbis nem tudok róla.) De ha idén máshogy döntenek, és értesülök róla, akkor majd kiteszem/belinkelem ide.

Szia, külfödre (Szerbia) is elkülditek az brosúrát?

Szia Szabolcs, Természetesen. Küldöm már Londonba, Bécsbe, Új-Zélandra. Úgyhogy Szerbia sem lesz akadály :-)

Szia Attila! Esetleg a Bence féle (Adattárház 2012) konferenciára nem hozol belőle pár példányt? :-) Üdv, Gábor

Szia Gábor, Bocs, szabin voltam és erről a hozzászól teljesen elfeledkeztem :-( Osztogatni nem fogom, de lesz nálam pár, ha valaki kérne… Üdv, Attila

Kedves László, Elkészült az elektronikus anyag :-) https://www.biprojekt.hu/files/SQL-Server-2012-prospektus.pdf

Új hozzászólás