Microsoft üzleti intelligencia újdonságok 2010

Megjelent az SQL Server 2008 R2 és ennek kapcsán elkezdtem írni egy rövid cikket a Microsoft üzleti intelligencia újdonságairól, de nem megy. Nem megy ugyanis nem tudom összefoglalni néhány mondatban az SQL Server 2008 R2, az Office 2010 és a SharePoint 2010 üzleti intelligencia újdonságait. Most végigolvastam amit eddig írtam, és meg kell hogy állapítsam, hogy erőtlen, gyenge, és sz@r. A második oldalnál járok és még mindig ott tartok, hogy Analysis Services, ami az első a kb. 15 termékből vagy szolgáltatásból amit be szeretnék mutatni.

De megmondom őszintén, hogy a motiváció is hiányzik. Hiányzik, mivel a Microsoft 2010-es üzleti intelligencia újdonságairól idén már írtam. Nemrég ugyanis összefogtunk a Microsofttal és készítettünk közösen egy, az SQL Server 2008 R2, az Office 2010 és a SharePoint 2010 üzleti intelligencia újdonságait bemutató 22 oldalas kiadványt, ami szerintem elég jó lett.

Jó lett, mert nem angolról lefordított anyagról van szó. Nincsenek benne holdbéli példák, nem a százhatvannyolcszoros ROI-ról szól, és hiányoznak belőle az ehhez hasonló brosúrákban megszokott marketing kifejezések is. Helyettük magyarországi problémák megoldására fókuszál, és egy vezető számára is érthető nyelven mutatja be a Microsoft üzleti intelligencia kínálatát. Mindezt egy nagyon igényesen kivitelezett formában. Mutatom: (Illetve a feleségem mutatja, én a fényképezőt tartom :-))

Microsoft üzleti intelligencia prospektus

Microsoft üzleti intelligencia brosúra

Egy ilyen anyag elkészítése után meglehetősen kevés motivációt érzek egy újabb, a Microsoft üzleti intelligencia újdonságait bemutató alapozó cikk megírására.

Ugyanakkor tudom azt is, hogy nem intézhetem el ennyivel a dolgot. Éppen ezért azt találtam ki, hogy elküldöm postán annak ezt az üzleti intelligencia brosúrát, akit érdekel a Microsoft 2010-es üzleti intelligencia kínálata. (A Microsofttal már beszéltem, odaadják a szükséges mennyiséget)

Mi ebben a biznisz nekem? Hol van a csavar? Sehol. Higgye el őszintén mondom, hogy nincs erőm még egyszer megírni azt, amit már egyszer megírtam. Ugyanakkor lassan 5 éve blogolok Microsoft üzleti intelligenciáról és tudom, hogy nem tehetem meg, hogy nem írok az SQL 2008 R2 üzleti intelligencia újdonságairól. Ezért úgy döntöttem, hogy megér nekem néhány ezer forintot, hogy mentesüljek az újraírás feladatától. Úgyhogy kérje bátran. Nagy megtiszteltetésnek fogom venni, ha felment az újraírás kötelezettsége alól és kér egyet a már elkészült kiadványból.

Mit tartalmaz a brosúra?

Mindent, ami fontos a Microsoft üzleti intelligencia kínálatában. A Skála az Excelbe integrált oszlopalapú adatbáziskezelőtől a masszívan párhuzamosított adattárház architektúrák bemutatásáig terjed.

Hogyan rendelheti meg?

Írjon nekem egy e-mailt, hogy kér a brosúrából. Nem kell cizellált levelet írni. Elég csak annyi, hogy „Szia Attila. Kérem a kiadványt erre a névre és erre a címre. üdv: xy" vagy valami hasonlót. Annyit kérek csak, hogy a levél tárgya legyen: MS BI prospektus rendelés

Mikor kapja meg a brosúrát?

Kb. két hét múlva. Május 14.-én reggel besétálok a postára és feladom az addig beérkezet igényeket. Ez azt is jelenti, hogy azok kérését nem fogom tudni teljesíteni, akik május 13.-a este 10 után kérnek a kiadványból, úgyhogy arra kérem rendelje meg a brosúrát minél hamarabb.

Mennyibe kerül?

Semennyibe. A kiadványt a Microsoft adja a postaköltséget én állom

OK. Kérem a brosúrát >>

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás