Viszlát nyár...

Véget ért a nyár, kezdődik az év legkeményebb 4 hónapja. Mindenki felébred a téli álomból, elkezdi számba venni, hogy milyen BI/adatelemzési feladat van még az évből, konstatálja, hogy tervezni is kell és rájön, hogy már itt is az év vége… És még a nyáron elmaradt feladatokok megcsinálását is be kell pótolni...

Mi BI-osok ezt pontosan tudjuk, hangoztatjuk is, hogy ne hagyjanak mindent az év végére, de tudjuk hogy ez sosem fog megváltozni. Ez van, ezzel kell együtt élnünk. Annyit tudunk csinálni, hogy előrehozunk annyi feladatot a nyárra, amennyit csak tudunk. Én pl. ezt, és még jónéhány hamarosan megjelenő cikket a tengerparton írom, mert tudom, hogy ősztől nem lesz rá idő... 

Az idei ősz fókuszában itt a BI projekt blogon az adattárház bevezetések üzleti oldala lesz. A XVII. BI és adattárház projektvezető képzés apropóján ugyanis sokat foglalkoztam ezzel a témával. Sok témát újítottam fel, sokat gondoltam újra és sok tapasztalatot építettem be a képzés anyagába. Annyira sokat, hogy azt sem tudom hogyan fogunk beleférni az egy napba.

A BI projekt blogon tehát a fő csapásirány a BI és adattárház bevezetések szoft oldala lesz. Legalábbis most ez a terv.

Oktatási fronton kezdünk a Power Pivot tanfolyammal (szept. 23-24.) aztán jön a már említett XVII. BI és adattárház projektvezető képzés (szept. 28.) majd jön a Power BI workshop (szept. 30.), és ezen kívül le van már kötve jó néhány kihelyezett képzés és on-the-job tréning is.

Tanácsadási fronton telt ház van. Képzést még tudok vállalni, de tanácsadási projektet a következő 1-2 hónapban már biztos nem. Persze félve írja le ezt az ember igy COVID után, de a COVID-nak vége van. Ha lesz is újabb variáns, megtanultunk már együtt élni vele, nem számítok a BI és adattárház piacon visszaesésre.

Viszlát nyár…

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás