Üdv újra

Nézzük mi várható az év hátralévő 4 hónapjában a BI projekt háza táján:

BI projekt blog

Egy projektfeladat rávilágított, hogy súlyos hiányosságaim vannak DAX-ban, úgyhogy ennek megfelelően elkezdtem újra strukturáltan tanulni a DAX-ot. Utoljára majd 10 éve csináltam ilyet, amikor korházban feküdtem és volt rá időm. Azóta sajnos csak akciótanuló voltam, azaz ha szembejött egy probléma, akkor annak kikerestem a megoldását, megtanultam a mintát használni, de az így felszedett tudás nem került rendszerezésre. Csak azt tudtam, hogy mi a megoldás, vagy kinél olvastam a megoldást, azt le is tudtam másolni, tudtam is alkalmazni, de a működését nem tudtam elmagyarázni. 

És ez zavart, úgyhogy most jött el az idő, hogy ennek véget vessek és visszaültem az iskolapadba és a nyaralások alatt amig a család aludt én DAX példákon agyaltam. Ez pedig adott egy csomó inspirációt és eszembe juttatta azokat a kérdéseket, amelyeket rendszeresen kapok az on-the-job tréningeken. Úgyhogy ezeket felírtam és szép lassan cikkekké formálom őket. A célközönség továbbra is a kezdők, de remélem hasznos lesz azoknak is, akik haladó szinten foglalkoznak a Power BI-jal

Tanfolyamok

Szeptemberben indul két nyilt képzés is. Az egyik a Power BI workshop, amely egy alapozó Power BI tanfolyam, a másik a BI és adattárház projektvezető képzés, amely a BI/adattárház bevezetés lépésein viszi végig a résztvevőket. Mindkettőt szivből ajánlom. Ráadásul aki mindkettőre jelentkezik, az ajándékba megkapja a Power Pivot videókurzust is. A Power Pivot videókurzus szeptember 28-29.-én lesz)

Szeptemberben újraindulnak a kihelyezett képzések is, de aki nyáron nem rendelt belőlük, annak már csak novemberben tudok időpontot adni. :-( A szeptember-október már sajnos teljesen fullon van, az első szabad nap most november 9.

Sűrű lesz ez az év is, az már tisztán látszik. De idén nyáron sokat sikerült nyaralni, jól kipihentem magam, sokat tanultam és most úgy érzem felszántanám a betont is :-) 

Üdv újra itt a BI projekt blogon!

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás