Feltételes formázás Power BI-ban egyedi ikonokkal

Adott egy vállalat. Feltételes formázást szeretne használni Power BI-ban, de standard ikonkészlet számára kevés. 5 „jelzőlámpát” szeretne használni a 3 helyett ráadásul a gyári ikonok színe sem felel meg az arculati kézikönyvnek. Tovább tetézi a nehézségeket, hogy a vállalat Power BI Riport Servert használ, amelyik nem lát rá a publikus internetre. Hogyan tudnánk neki segíteni? Úgy, hogy saját ikonokat készítünk...

A Saját ikon elkészítéséhez egy speciálist célszoftvert, a Power Point-ot fogjuk használni. Ebben definiáljuk az ikont, majd elmentjük képként.

 

Ezt követően a megnyitunk egy png to base64 konvertert és átalakítjuk a képet base64 kódú szöveggé, és azt beillesztjük a feltételes formázást megvalósító a DAX measure képletébe a következőképpen:

"data:image/png;base64, IDE JÖN A BASE64 KÓD "

Mutatom:

Beállítjuk a feltételes formázást Power BI-ban úgy, hogy az a DAX measure alapján működjön (Részletek itt: Feltételes formázás Power BI-ban DAX számított mezővel)

És megtekintjük az eredményt:

A módszert innen puskáztam: Conditional Formatting Using Icons In Power BI

 

Kővári Attila - BI projekt

POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. június 13.-i Power BI workshopra vagy rendeljen kihelyezett képzést! Részletek >>

 

Új hozzászólás