Boldog 18. szülinapot BI projekt blog

Lassan egy éve megy az útkeresés, hogy mi legyen a BI projekt bloggal, ha nagykorú lesz. Háát, nagykorú lett :-) A 18 évvel ezelőtt kitűzött céljait már rég beteljesítette. Hogyan tovább? Mik legyenek az új célok?

Látogatottság?

Sokan kérdezték, hogy hányan olvassák a blogot, és őszintén mondom, hogy nem tudom. Nem nézem a statisztikákat, nem mérem magam azon, hogy hányan olvasnak egy bejegyzést. Lehet hogy furcsa amit írok, hiszen elemző vagyok, mégsem nézem a cikkek olvasottságát. Miért? Mert ha ez lenne a fontos, hogy hányan olvasnák a cikkeket, akkor olyan címeket adnék nekik, amire rákattintanának. Példaként adtam új címeket az idén írt cikkeknek:

100%-osan biztos vagyok benne, hogy kétszer annyian kattintanának a cikkekre mint most. És lehet hogy a blog nagykorúságával a címeket is újra kell gondolom. De amíg nincs ott a KPI-ok között a látogatottság, amig a board nem üti a fejemet, hogy „Attila, hogy állnak a látogatottsági számok?” addig marad az informatív cím.

Platform?

Szintén kérdés a platform is. Maradjak itt, vagy menjek át a LinkedIn-re? Mondjuk igazából ez csak akkor lesz kérdés, ha a látogatottság bekerül a KPI-ok közé, hiszen a LinkedIn-en valószínűleg nagyobb lenne az olvasottság, több eszközöm lenne az elérés növelésére is.

Stílus?

Azt is el kell döntenem, hogy magázzak-e vagy tegezzek. Anno kis taknyosként úgy gondoltam, hogy az olvasóim többsége idősebb nálam, és tiszteletlenségek tartottam letegezni őket. Ma már az olvasóim velem egykorúak, szívesebben írnék tegezve. Nehezemre esik a magázás. De vajon tudok-e változtatni rajta? Nem tudom…

ChatGPT?

Aztán itt van a ChatGPT. Minek írjak cikkeket, amikor úgyis a ChatGPT aratja le a babérokat? Jajj, milyen okos ez a ChatGPT. Mondja mindenki. A fenéket. Egy tolvaj. Egy ügyes tolvaj aki százszor szebben fogalmaz mint én. Gyártsak cikkeket a ChatGPT-nek, okítsam a ChatGPT-t aki aztán a saját neve alatt osztja majd az észt? Egyáltalán milyen szerepe legyen a blognak ebben az új világban? Hol, miben tudnék jobb lenni, mint a ChatGPT-t? Nem tudom…

 

Sok-sok kérdés, amire még nem tudom a választ. De óriás boldogság, hogy nagykorú lett a blog. Nagyon jó érzés, hogy megéltük ezt is. Nagyon szép volt ez a 18 év. Köszönöm neki is, és köszönöm Önnek is, hogy itt van, hogy olvassa a BI projekt blogot!

Boldog 18. szülinapot BI projekt blog!

Boldog szülinapot BI projekt blog

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás