Új Vezetői BI workshop

Csak egy hír a húsvéti szünet végére: Jön egy új vezetői BI tanfolyam! Illetve az hogy új nem teljesen igaz, hiszen a tanfolyamnak volt egy előzmény tanfolyama. Az előzmény tanfolyam célja anno az volt hogy a vezetőknek bemutassa a BI gyakorlati oldalát, de az oktatások alkalmával azt vettem észre, hogy sokkal jobban érdekli őket a BI szervezeti oldala. :) A BI gyakorlati oldalát már előző életükből ismerték valamennyire, a szervezeti oldal azonban ismeretlen számukra.

"Hogyan integrálható a BI a szervezetbe?", "Hogyan tudjuk rászoktatni a felhasználókat a BI használatára?", ... Ezek mind-mind olyan kérdések voltak amelyek rávilágítottak arra, hogy bár fontos a „mit várhatok el a BI bevezetés után az alkalmazottaimtól” kérdés megválaszolása, de sokkal fontosabb a „hogyan integrálhatom a szervezetbe, hogyan érhetem el, hogy minél hamarabban megtérüljön” kérdések megválaszolása.

Az új Vezetői BI workshopot ennek szellemben már úgy állítottam össze, hogy a hangsúlyt azok a szervezeti témák kapják, amelyek ismerete szükséges a BI vagy az adattárház hosszú távú sikeréhez, amelyek megoldása jellemzően vezetői feladat, vagy vezetői támogatás szükséges hozzá. Hiába is várjuk, hogy a szállító vagy az IT megoldja majd helyettünk, mert nem fogja. 20 éve foglalkozom már a BI és adattártház bevezetésekkel és ezidő alatt sokszor láttam olyan vállalatot ahol egy technikailag tökéletes, az igényeket maximálisan kielégítő adattárház szép lassan kikopott a vállalati kultúrából vagy be sem integrálódott olyan mélyen, mint ahogy azt vártuk az elején. Ugyanakkor nagyon sok ellenpéldát is láttam, amikor egy technikailag nem is annyira „tökéletes” adattárház a vállalati kultúra elválaszthatatlan részeként óriási hasznot hajt a vállalatnak.

A Vezetői BI workshop célja egyfelöl az, hogy ezeket a tapasztalatokat átadja, másfelöl pedig az hogy megmutassa azokat a vezetői feladatokat amelyek a BI és adattárház könyvekből kimaradtak, amelyekkel nem foglalkozik senki, pedig nélkülözhetetlenek a sikerhez. Parlagon heverő témák ezek, amit senki nem érez magáénak és amelyek megvalósításához vezetői akarat, támogatás szükséges…

Az új Vezetői BI workshop egyik újdonsága tehát a nagyon erős szervezeti fókusz. A másik újdonsága pedig az, hogy a képzés elérhető lesz tantermi formában is. Ez a képzés eddig ugyanis csak és kizárólag kihelyezett képzés formájában volt elérhető, de olyan fontosnak tartom a témát, hogy kinyitom a tanfolyamot. Szeretném ugyanis, ha nem csak a vezetők látnák ezeket a feladatokat, hanem mindenki, aki BI vagy adattárház bevezetésekkel foglalkozik, a projekt sikerében érdekelt.

Az első tanfolyam június 9.-én lesz. Regisztrálni már lehet, részletek a tanfolyam oldalán. Nézze meg, jöjjön el.

Ui: Kedden éjfélkor lejár az egy hét múlva esedékes Power Pivot & Power BI worlshop kedvezményes jelentkezési határideje. Ha jönni akar, igyekezzen, ne csússzon le a kedvezményes határidőről.

 

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás