Vezetői BI workshop

Vezetői BI workshop célja

A Vezető BI workshop legfőbb célja, hogy

 • Megmutassa a vezetőknek hogy mi az adattárház, miért bonyolult, miért drága. Fontos, hogy értsék, lássák miért van szükség erre az egészre, mekkora munka, miért tart ilyen sokáig, mikor/meddig elegek a "quick win"-ek, hogy mikor nincs "quick win", és hogy milyen kockázatokat rejt egy BI/adattárház bevezetés.
 • Legalább olyan szintre felhúzzuk a tudásukat, hogy ne lehessen megvezetni őket, hogy ne érezzék rosszul magukat egy státusz meetingen, amikor megérkezik a "BI szakértő".
 • Realisztikus célokat tudjanak kitűzni
 • Ismerjék fel és tudatosodjon bennük, hogy milyen kultúra- és szervezetváltozási folyamatoknak kell lezajlaniuk saját szervezetükben ahhoz, hogy a BI bevezetés hosszú távon is sikeres lehessen.

A Vezetői BI workshop oktatási módszertana

A fenti célt esettanulmányok, megtörtént esetek, valós példák bemutatásával fogjuk elérni. Hosszú évek tapasztalata, hogy vezetőknek tudást átadni a legkönnyebben a valós példák, profilba vágó esettanulmányok, megtörtént esetek elmesélésével lehet. A hagyományos „ppt”-s előadások nem érik el céljukat.

Ennek szellemében a vezetői BI workshop vegytisztán esettanulmányok sokasága. Nincs tankönyvi példa, nincs hagyományos értelemben vett tanítás, a tudás/tapasztalat átadása valós esettanulmányokon keresztül fog megvalósulni. Ehhez az alapot az elmúlt 20 év több mint 100 BI/adattárház projektjeinek tapasztalatai adják.

Tematika

A vezetői BI workshop tematikáját közösen határozzuk meg. Együtt tűzzük ki az elérendő célokat, beszéljük át azokat a fájdalompontokat, amelyekre megoldást keresünk. A tematikát csak ezek után állítjuk össze. A vezetők ideje túl drága ahhoz hogy akár perceket olyan információk befogadására fordítsanak, amelyek nem érdekli őket.

A vezetői BI workshopra a megbeszélt tematika alapján összeállított 50+ diát tartalmazó prezentációval fogok érkezni. A prezentációval nem az a célom, hogy levetítsem. Az csak szamárvezető, vagy vésztartalék arra az esetre, ha a vezető olyan kérdésekre is választ vár, amelyre előzetesen nem készültünk. Jó ha ilyenkor elő tudok húzni egy olyan vázlatot, amely biztosítja a tudásátadás strukturált formáját, és biztosítja hogy nem felejtek ki semmit.

Ötletadónak beszúrok ide pár témát, amelyek akár képezhetik a workshop gerincét is:

 • Miért vezettek/vezetnek be a hazai vállalatok BI/adattárház rendszereket?
 • Milyen szakaszokból áll egy BI/adattárház projekt. Kinek mi a feladata/hol húzódnak meg a felelősségi határok, miért „hosszú” a bevezetés
 • BI és adattárház architektúrák a vállalati életgörbe különböző szakaszaiban (előnyök/hátrányok, kinek, milyen adattárházra/BI rendszerre van szüksége)
 • Új kihívások (fluktuáció, kultúra változás, új generáció, …) és az újgenerációs BI/adattárház architektúrák
 • Milyen BI/adattárház architektúrák szükségesek a gyorsan nővő/változó szervezeteknek és milyenek a lassan változó/érett szervezeteknek?
 • Önkiszolgáló BI és helye a szervezeten belül. Előnyök és veszélyek.
 • Adatvagyon: Ki a felelős az adatvagyonért? És az adatvagyon termőre fordításáért?
 • Kockázatok: Miért buknak meg, miért csúsznak hatalmasat a BI és adattárház bevezetések
 • Hogyan bírjuk rá a felhasználókat a BI használatára? Hogyan érjük el, hogy sokan használják, és gyorsan megtérüljön az adattárház?
 • BI helye a szervezetben. Hol üljön a kompetencia, hogyan alakítsuk ki a BI/DW szervezeti egységet
 • Hogyan neveljük ki a BI csapatot? Avagy a BI oktatása szervezeten belül az orientációs képzéstől az Expert-ek képzéséig. 
 • Kultúraváltás: Mi kell ahhoz, hogy a szervezet adatvezéreltté válhasson?
 • Technológiai látókör tágítás: (Real-time BI, Big Data, Data Lake szemlélet és technológiák, Shadow BI, Logelemzés, pénzügyi tervezés támogatása, stb) bármilyen technológiai módszertani, adatmodellezési szakzsargon lefordítása egyszerű közérthető nyelvre

Kinek ajánljuk?

Vezetőknek.

Hányan jöhetnek?

A vezetői BI workshop kifejezetten vezetőknek szól, az ő problémáikra keres megoldást. Akkor sikeres, ha a workshopon csak a vezető, vagy az az 1-2 kolléga vesz részt, akiben a vezető megbízik, akinek a tanácsaira számít, aki előtt mer kérdezni, akit a vezető szívesen lát a workshopon. 

Mennyi időt vesz igénybe a vezetői BI workshop?

A vezetői BI workshop egy félnapos tanfolyam, bruttó 3,5 órát vesz igénybe

Ki lesz az oktató?

Kővári Attila több mint 20 éve foglalkozik az adatvezérelt szemlélet nagyvállalati megteremtésével. Első BI rendszerét 1997-ben adta át és azóta több mint 50 BI/Adattárház architektúrát tervezett, 100+ BI vagy adattárház projekten dolgozott. Mérnök-közgazdász végzettsége, 500+ ügyfelénél gyűjtött üzleti tapasztalata megfelelő alapot ad az üzleti problémák lefordítására a technológia nyelvére.

10+ éve oktat és ezidő alatt több 300+ tanfolyamon több, mint 4000 hallgatónak adta át 20+ év BI és adattárház tapasztalatát.

Mikor kerülhet megrendezésre a tanfolyam?

Kalkuláljon úgy, hogy a kapcsolatfelvétel után kb. 3-4 héttel tudunk olyan időpontot találni, amelyik Önöknek is és nekem is megfelel.

Hol kerülhet megrendezésre a tanfolyam?

A Vezetői BI workshop egy kihelyezett tréning, s mint ilyen Önöknél kerül majd megtartásra. Kiszállási díj nincs, ugyanannyiba kerül a tanfolyam Budapesten, mint Nyíregyházán vagy Sopronban.

Mennyibe kerül a tanfolyam?

299 eFt + Áfa.

Hogyan igényelheti a Vezetői BI workshopot?

Vegye fel velem a kapcsolatot az elérhetőségek egyikén, beszéljünk a tematikáról és egyeztetessünk időpontot.