Miért Cső?

Holnaptól rendelhető a Cső, amely segítségégére lesz majd azoknak akik el akarnak indulni a Big Data világa felé, meg akarják ismerni azokat az architektúrákat, amelyek ki tudják szolgálni a real time Big Data igényeket, és meg akarják tudni azt is, hogy ezek megvalósításához milyen komponensek állnak ma rendelkezésre a Microsoft felhőjében (Azure).

Mára már csak egy témánk maradt: Miért cső lett a neve...

Miért Cső a neve?

Az egyik oka a cím választásának az, hogy a cső szimbolizálja azt az architekturális elemet, amely a real time Big Data architektúrák alapja. Ez az a komponens, amelyen keresztül nagysebességgel áramlanak az adatok a szenzorokból, logokat termelő alkalmazásokból a felhőben futó architektúrába és ez a cső a lelke az egész architektúrának.

A másik oka a címválasztásnak az, hogy a könyvben bemutatott architektúra a nevét az örvénycsőről kapta. Az örvénycső egy olyan mechanikus szerkezet, amelyek az örvénycsőbe nagy sebességgel beáramló levegőt hideg és meleg levegőre bontja:

A fentről beáramló levegő jelképezi a szenzorokból, alkalmazásokból érkező logokat, a forró levegő jelképezi az azonnal elemezni kívánt forró adatokat, a hideg levegő pedig jelképezi a hosszabb nagyobb késleltetést is elbíró hideg adatokat.

Hát innen a név :-)

Frissítés: Rendelhető a könyv! Link: Cső: Real-time Big Data architektúrák építése Azure-ban

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás