Könyvmegjelenést támogat a BI projekt

Szeretek támogatni, szeretek jó ügyeket szolgálni. Ezért támogattam anno anyagilag a Pulit, ezért segítettem a Bátor Tábornak karitatív jelleggel önkiszolgáló BI rendszert építeni és ezért támogatom idén Bőgel György „A BIG DATA ökoszisztémája” című könyvének megjelenését.

Szeretem Bőgel György írásait. Egyszerűen, közérthetően fogalmaz, sok-sok szemléletes példán keresztül mutatja be a témát. A BI és adattárház projektvezető képzésen a BI fogalmának tárgyalásakor például Tőle idézek. Sokan definiálták már az üzleti intelligencia fogalmát, de senki sem tudta olyan közérthetően megfogalmazni a lényegét, mint ahogy Ő tette egyik blogbejegyzésében.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy idén az Ő, BIG DATA ökoszisztémája című könyvének megjelenését fogom anyagilag támogatni. Szeretném ugyanis, hogy az adatok világa közelebb kerülne a vezetőkhöz, hogy az adatalapú döntés egyre jobban része legyen a vállalatok és az állam döntési kultúrájának. Ennek a szemléletnek az átadásra pedig ma Bőgel György az egyik legjobb személy és az új könyve az egyik legjobb eszköz.

A könyv úgy fogalmazza meg a nagy adat (Big Data) és adatbányászat által nyújtott előnyöket, hogy az mindenki számára érthető legyen és mindenki tudja, hogy kik, hogyan és milyen területeken profitálhatnak, illetve profitálnak ma a Big Datából. Az inspiráló példák olvasása közben pedig végig az jár az ember fejében, hogy ő is olyan adattudós akar lenni, mint a könyvben szereplők, akik az adattudomány és az analitikát használják fel arra, hogy jobb világot teremtsenek.

Remélem, hogy a könyv sok helyre eljut majd és sok vezetőt inspirál arra, hogy az informatika vívmányait egyre jobban, egyre szélesebb körben használják a vállalati és állami döntéshozatal gyakorlatában. Ezért támogatom a könyv megjelenését anyagilag is és minden olyan eszközzel, amim rendelkezésre áll.

A könyv még nem kapható, de ahogy kapható lesz írok róla itt a BI projekt blogon. (Várható megjelenés 2015 április első hete) Addig is a könyv honlapja itt található: A BIG DATA ökoszisztémája

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás