Ágyő 2013-as BI workshop, üdv 2016-os

Pár hete lement az utolsó nyílt Excel 2013-as önkiszolgáló BI workshop. Jó volt, jó közönség volt, élvezet volt nekik/nektek előadni. Ezzel egy szép fejezet lezárult a BI projekt életében. Itt az Ideje továbblépni és arccal az új technológiák felé fordulni.

Két tanfolyam fejlesztésén is dolgozom már hónapok óta és ezek közül az egyik, az Excel 2016-os Önkiszolgáló BI workshop már révbe ért. (A Power BI tanfolyamra még várni kell egy kicsit, de már nem sokat :-))

Sok kísérletezésen, tesztelésen vagyok már túl. Teszteltem az új anyagot 32-es és 64 bites Excelekkel, különböző Office előfizetésekkel, különböző regionális beállításokkal és ezután lementek az első zártkörű képzések.

Nagyon sokat tanultam ezekből a képzésekből, úgyhogy óriásköszönet résztvevőknek ezúton is. Nagyon sokat segítettek/segítettetek abban hogy lássam mi működik, mi nem, min kell még csiszolni, mit kell kidobni, mire kell több időt szánni és mire kevesebbet. Volt egy csomó olyan témám amire azt gondoltam, hogy ütni fog és nem ütött, és volt olyan is, amiről azt gondoltam hogy ki kell dobni és a tanfolyam utáni beszélgetésekkor kiderült hogy a résztevőknek az adta a legtöbb értéket.

Ők már megkapták az új képzést. Élmény volt velük/veletek dolgozni, még péntek este 6-kor is :-)

Miben lesz más az új önkiszolgáló BI workshop?

Sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd az adatok összegyűjtése, tisztítása, átalakítása. Kísérleteztem ezzel korábban is, de a standard anyagba nem nagyon tudtam beilleszteni. Ma azonban már az Excel 2016 elválaszthatatlan része a Power Query, úgyhogy megpróbáljuk beemelni oktatását a standard anyagba.

Valóságos evolúciós ugrás lesz ez, hiszen a standard források adatainak begyűjtését (SQL adatbázis, Access, …) alig fogjuk érinteni. Ezekkel nem szokott baj lenni, az ezekben található adatokat könnyen be tudjuk olvasni.

Ehelyett rátérünk a nehezen automatizálható adatgyűjtések automatizálására: Könyvtárakból fogjuk automatizáltan betölteni az ott található állományokat, weboldalak adatait fogjuk legyűjteni, riportfájlokból fogunk dolgozni.

Változtattunk a térképes adatvizualizáció oktatási tematikáján is. A nagy változás az egyedi térképek használata lesz. Saját értékesítési régiókat fogunk létrehozni és a régiók forgalmát térképen ábrázolni, elemezni.

Mikor lesz az első nyílt képzés?

2016. május 24.-én

Mikor lesznek az első céges képzések?

Cégeknek, kihelyezett formában már elérhető a képzés. Két cég már megkapta a képzést, két cég már megrendelte és két céggel most zajlanak az időpontegyeztetések. Úgyhogy a céges (kihelyezett) képzések már beindultak, lehet rendelni őket, nem kell megvárni a május 24.-ét. Részletek: Kihelyezett (on-demand) önkiszolgáló BI workshop>>

Jártam korábban az Önkiszolgáló BI workshopon. Kapok kedvezményményt ha elmegyek az új képzésre?

Természetesen! Nagyon fontosnak tartom hogy a résztvevők tudása ne értéktelenedjen el és mindig toppon maradjon. Ezt ösztönzendő szeretnék kb. 50% kedvezmény felajánlani azoknak, akik frissíteni szeretnék tudásukat a 2016-os szintre. (Továbbirészletek az önkiszolgáló BI workshop honlapján)

Tematika, ár, további részletek

A részletes tematika, ár már felkerült az önkiszolgáló BI workshop honlapjára, kérem nézze meg. Részletek: Önkiszolgáló BI workshop>>

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás