5 éves a BI projekt blog

5 éves a BI projekt blog. 5 éve, egészen pontosan 2005. október 1.-én jelent meg az első cikk. (Na jó, ez nem teljesen igaz, mert igazából október 9.-én jelent meg az első két cikk csak ebből az egyiket visszadatáltam október 1-re, hogy öregbítsem az akkor még nagyon fiatal blogot :-) )

5 év nagy idő. Csak hogy érzékeltessem: 5 évvel ezelőtt, amikor indult a BI projekt blog, még nem volt Twitter, a YouTube is csak az első szárnycsapásait próbálgatta valamelyik garázsban, és Mark Zuckerberg is csak ekkortájt vásárolta meg a facebook.com domain nevet, mondván jó lesz majd valamire :-)

5 év tehát nagy idő. Azt, hogy miért kezdtem 5 éve blogot írni, már leírtam, úgyhogy most e helyett következzen inkább néhány érdekesség a blog eddigi történelméből:

A legolvasottabb bejegyzés

A legolvasottabb blogbejegyzés az MNB árfolyamok letöltése című bejegyzés. Ez a cikk leginkább annak köszönheti a legolvasottabb státuszt, hogy a keresők elég előkelő helyen hozzák az „MNB árfolyamok letöltése" kulcsszó keresésére.

A legérdekesebb komment

A legérdekesebb kommentet eddig egy Marco Russo nevű embertől kaptam. Hogy ki ő? Egy olasz BI tanácsadó, aki olyan könyveket írt, mint az általam nagyra tartott Expert Cube development, vagy a PowerPivot for Excel (Ezt utóbbit még nem láttam, csak előrendeltem az Amazonon) A Microsoft BI világban olyan személy ő, mint Mark Rittman az ORACLE-ös BI világban.

Szóval a legérdekesebb kommentet Marco Russotól kaptam, aki vette a fáradtságot és lefordította a Bing fordítóval az egyik cikkemet angolra, és ezt követően kommentálta azt. Ebben nem is az az érdekes, hogy mit írt, hanem maga a folyamat: Egy ember a nyugati blokkból fordítóprogram segítségével lefordítja a magyar szöveget angolra és kommentál...

Legtöbbet kommentált bejegyzés

Eddig a legtöbb kommentet, - szám szerint 45-öt a - „Kik olvassák a BI projekt blog-ot" című bejegyzés kapta, és bár nem csináltam „legkedvesebb blogbejegyzés" kategóriát, de mindenképpen ez kapná ezt a képzeletbeli címet is. Erre a bejegyzésre ugyanis nagyon sok visszajelzést kaptam, amiért nagyon hálás vagyok és nagyon köszönöm ezúton is.

Összefoglalva: 5 éve még csak tanultam a vállalkozósdit és szükségem volt valami tartalomra, amit kitehetek a honlapomra a képzeletbeli „BI tanácsadás: Magas minőség, alacsony áron" szlogen helyett. Aztán szükségem volt valamire, ami rendszert visz az életembe, ami arra ösztönöz, hogy folyamatosan képezzem magam. Ez lett belőle. 5 év, 250 bejegyzés, 106 jegyzet és remélem, hogy legalább ennyi van még előre is.

Új hozzászólás