Kik olvassák a BI projekt blogot?

Mostanában sokat gondolkodom azon, hogy vajon kik olvassák a blogot. Fejlesztők? Tanácsadók? Elemzők? És azon is sokat gondolkodom, hogy vajon mi érdekli őket, miről szeretnének olvasni, miért szeretik a blogot ha szeretik, stb.

De magamtól nem jövök rá. Épp ezért arra kérem, hogy segítsen: Írjon néhány sort magáról. Nem kell regényt írni, elég csak annyi, hogy mivel foglalkozik, mi érdekli, miért olvassa a blogot, stb. Mindezt megírhatja privátba is a Kovari.Attila@biprojekt.hu e-mail címre, de jobban örülnék, ha vállalná itt blogon, vagy a blog Facebook-os oldalán. Így nem csak én látnám, hogy kik olvassák a blogot, hanem Ön is láthatná, hogy Önön kívül kik vannak még itt.

Nagy kérés? Az. Tudom. De gondoljon arra, hogy ezt az oldalt valószínűleg szállítók és ügyfelek, munkaadók és munkavállalók is olvassák, akik majd talán itt találnak egymásra. És van még valami.

Mivel MVP vagyok, ezért a Microsoft-tól kaptam két MSDN előfizetést ajándékba. Ezt a két előfizetést szeretném azok között kisorsolni, akik bemutatkoznak a blogon, vagy a facebook-os oldalon. (Ha nem a nyereményért mutatkozna be, akkor nyerje meg az MSDN előfizetést, és adja oda annak akit érdemesnek talál rá. Az előfizetés átruházható)

Mire jó az MSDN előfizetés?

Az MSDN előfizetés lehetőséget biztosít arra, hogy a regisztrációt követő egy éven belül ingyenesen letölthessen minden terméket a Microsofttól. Legyen az akár egy Enterpise SQL Server az összes BI komponensével, egy Windows 2008 vagy akár az Office 2010. Bármit. Magyar és angol verziókat, szerver és kliens termékeket, stb.

A sorsolás részletei

  • A sorsoláson bárki részt vehet, aki bemutatkozik ezen blogbejegyzés kommentjében, vagy lájkolja a blog Facebook-os oldalát
  • Egy előfizetést sorsolunk ki itt a blogon és egyet a blog Facebook-os oldalán.
  • Mindkét helyen bemutatkozhat, de a facebook-os oldalon elég csak a like/tetszik gombra kattintani.
  • A nyeremény átruházható
  • Határidő: szeptember 14. 19:00 óra.
  • Sorsolás: 2010. szeptember 15. 19:30 óra. (gyülekező 19:00-tól)
  • Közjegyző nem lesz, de a sorsolást nyilvános helyen fogjuk tartani, így bárki eljöhet meggyőződni a sorsolás tisztaságáról. (Annyit kérek, hogy dobjon előtte egy e-mail-t, hogy tudjam hányan leszünk.)
  • A sorsolás helyszíne: fuchsli (Még nem voltam itt, és nem is fogok tudni elmenni a sorsolás előtt, mert el van törve a lábam, de remélem beválik.)

Jöjjön el a sorsolásra, és ha esetleg nem nyer (aminek valljuk be kicsi a valószínűsége), akkor iszunk egy pohár szekszárdi bort, eszünk egy paraszttálat és közben beszélgetünk BI projektekről, vagy bármi másról. (A fogyasztást sajnos nem tudom állni :-()

BI projekt a Facebook-on

Ezzel párhuzamosan szeretném bejelenteni, hogy a hétvégén elkészült a blog facebook-os oldala is. Ha jobban szeretné a blogot a Facebook-ról követni, vagy ha szeretne mindkét blogról (BI blog, BI jegyzetek) értesítést kapni, akkor lájkolja a BI projekt Facebook-os oldalát és mindkét blog bejegyzéséről értesítést fog kapni. (Plusz most még nyerhet egy MSDN előfizetést is :-))

Írjon pár szót magáról, nyerje meg az MSDN előfizetést és jöjjön el a sorsolásra, ahol személyesen is megismerhetjük egymást. Hozza el kollegáját is.

Találkozzunk 3 hét múlva szerdán a sorsoláson.

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Application development for mobile devices

SQL Server BI fejlesztő (MCP) és kezdő tanácsadó Attila blogja az egyetlen magyarul, ebben a témában amit ismerek és igazán tanulságosnak tartok, valamint általánosságban vett BI-ról (modellezés, koncepciók) még mindig egyszerűbb és kellemesebb számomra magyarul olvasni.

Egy adatbányász csapatot vezetek a BME-n, ahol egyetemi tanársegédként dolgozom. Olvasom, mert profi, aktuális, újságírói szempontból elemző szemléletű, olvasmányos, és számomra releváns témájú szakmai blog.

Főállásban rendszergazda, mellékállásban webprogramozó. Érdekel az adatbázis és az adatbányászat, ennek kapcsán találtam a blogot.

.NET programozó és SQL szerver adminisztrátor. A blognak nekem nagyon tetszik a kisugárzása (ezt olyankor szoktam mondani amikor nem tudom szavakba önteni hogy miért is tetszik, de tetszik) :)

Első hallásra - na, jó, másodikra!! - bele szerettem az adatbányászatba. Közvetlen főnököm is hasonló lelkesedést mutatott a téma iránt, egyrészt a téma érdekessége, másrészt a munkaköréből adódóan. Lelkesen olvassuk a blogot, és próbáljuk a Cégnél is meghonosítani az adatbányászatot.

Egy hazai cégcsoport informatikai igazgatója vagyok. A téma érdekel, mert szeretném ha egyszer eljutnánk BI/DW alkalmazásához, és mert mint fejlesztő is sok újdonság és érdekesség található itt számomra.

Júniusban diplomáztam. Az államvizsga utáni álláskereső időszakban vagyok... Kb. 1 éve érdekel a BI és Adattárházak szakterület. Inkább elméleti ismereteim vannak, mint gyakorlati, de célkitűzésem, hogy ezen a területen belül szakember váljék belőlem is! :) Ehhez még sokat kell hozzá tennem, ezért próbálok szert tenni további ismeretekre! Nem találtam még ehhez hasonló blogot, oldalt, így gyakran látogatom a site-ot Attila. Főleg az esettanulmányaid érdekelnek! Szeretném kipróbálni magam egy ilyen területen minél hamarabb... Jelentkeztem már állásajánlatokra, de az eddigi pályázataimról sajnos még nem érkeztek visszajelzések! :S

Fejlesztéssel és elemzéssel foglalkozom adattárház területen. Igaz ugyan hogy nem MS-el dolgozom, hanem SAS-al, de ennek ellenére sok érdekességet találok ezen a blogon.

Mindenes rendszergazdaként SQL üzemeltetés és BI igények megvalósítása is a feladatom. Reporting Services témában kerestem információkat és így találtam rá a blog-ra. Szívesen olvasom, mert egy esetleges adattárház bevezetésénél (amire igény mindenhol van, de a megvalósítás már kérdéses)nagyon hasznosak mások tapasztalatai és esettanulmányai.

Főállásban a piacvezető BI cégnél vezető tanácsadó, főleg nagyvállalatoknak dolgozunk. Mellette egy családi kkv-t segítek informatikában. Érdekes látni a piac különböző részeit! A MS megoldások mindkét szegmensben szóba jöhetnek! Részletes bio: http://hu.linkedin.com/in/attilakonkol

Egy saját vállalatirányítási rendszert moduljait fejlesztését készítem elő, leprogramoztatom és segítem a bevezetését, használatát. Olvasom, mert érdekel a téma. Hosszútávon gondolkodom sok mindenben, amit itt olvasok.

Nem informatikával foglalkozó cégnél vagyok IT vezető. Nálunk még nincs adattárház, de egyszer talán lesz. Ezért olvasom.

Informatikai tanácsadó, jelenleg az MT adattárházán. MS nem érdekel, de minden általános téma igen. Azok is magas színvonalon vannak itt.

Szeretem az oldalt, mert üzleti és intelligens :) Szakmai vezető vagyok az 5 éves, 20 fős BI-Tech Kft-ben. Minden olyan feladatot elvállalunk, amely másodlagos adatfelhasználással kapcsolatos. Ebbe beletartozik az operatív rendszerek jelentés készítése is. Speciális területeink a klasszikus, hosszútávra tervezett adattárházak és a kiaknázó rendszerek, különös tekintettel a Cognos. Korábban a technikai aspektusra koncentráltunk, ami szükséges, de nem elégséges. Ezt felismerve törekszünk arra, hogy kész megoldásokat szállítsunk, amelyben az üzleti intelligencia az eszköz a vállalati eredmények javítása, fokozása érdekében. Divatosabban vagy közérthetőbben: performance management-tel foglalkozunk.

Mellékállásban szoftverfejlesztek desktop + web. Minden érdekel ami adattárolással, kezeléssel megjelenítéssel foglalkozik ezért találom nagyon hasznosnak a BI Projektet!

Építőiparban dolgozom különféle műszaki vonalakon, érdekel a téma, ott ez fehér folt, van még hová fejlődni. + alk. fejlesztés hobby + SQL hobby

Sziasztok, Én azért olvasom a blogot, mert egy olyan szervezet elnöke vagyok ami informatikai cégek tömörülése a NYMO-i régióban. Ennek a szervezetnek van egy olyan kompetencia központja (irányultsága)ami BI Kompetencia Központ. Felfogásunk szerint: a kompetencia központ felépítéséhez szükséges az üzleti intelligencia rendszerekhez elengedhetetlen tanok ismerete, alkalmazása ezek lehetővé teszik a piaci szereplők mind szélesebb körű. tehát a mi felfogásunk szerint: - ERP rendszerek - Folyamat szemlélet - Adattárházak, adatpiacok - BI rendszerek Várunk minden olyan szakértőt akinek ötlete vagy dolgozik vmilyen K+F+I dologban mi ehhez partnereket igyekszünk keresni a régióban ami a 3-mas határmentiség miatt jelenti Ausztriát és Szlovákiát is.

Fejlesztő vagyok. Sajnos eddig nem tudtam gyakorlati tapasztalatokat szerezni BI téren, de mivel érdekel a téma legalább az elméleti tudásomat próbálom naprakészen tartani a témában. Ez a blog pedig erre a legfontosabb forrás számomra.

Sokéves BI tanácsadói múlttal rendelkezem, elsősorban távközlési területen. Bár a Microsoft technológiák nem állnak közel hozzám, a blog hangvétele, szakmaisága igen. Meg mert érdekel. :)

5. éves gazdaságinformatikus hallgató vagyok a Corvinuson és azért olvasom, mert érdekel ez a téma, (mind BI, mind adattárház, mind adatbányászat) ezel szeretnék foglalkozni a jövőben, és innen olyan tudást szerezhetek, amit az egyetemen például nem tanítanak, továbbá érdekesek és aktuálisok is az írások.

Egy KKV-nál dolgozom. Nálunk kevés a tőke, de annál több a lelkesedés és az innovációs hajlandóság. Mi úgy szeretnénk saját BI rendszert bevezetni, hogy minél kevesebb pénzbe kerüljön, és közben minél több tudást megszerezzünk. Nekem eddig a szakkönyv review-k voltak a legértékesebbek. Meg persze az oktatás.

+1 lájk.

Térinformatikus vagyok. Magánemberként érdekel a BI.

Egy vidéki Banknál vagyok programozó. Adattárházat építünk Open Source alapokon, közben tanuljuk ezt a szakmát. A blogot nagyon hasznosnak tartjuk abban, hogy megismerjük, a lehetőségeinket.

Szakmai érdeklődés :-)

Előző munkahelyem forgalmi adatokkal kereskedett, rendszerezett, árult. Itt kerültem közel az MS SQL-hez, amit mellesleg nagyon megszerettem. Most egy nyomtatókkal foglalkozó nagyvállalatnál feladatom az eladások riportálása, pontosabban ennek a folyamatnak az átdolgozása, egyszerűsítése. Így alapvetően egyszerű adatbázisokkal dolgozom, de célom, hogy egy jól használható intelligens rendszert építsek fel. A jövőben az adattárház, BI témakörben szeretném bővíteni a tudásom, amihez nagy segítséget nyújt a BI projekt blog. Ez úton is köszönöm az eddigi információkat!

Sziasztok! Fejlesztő vagyok egy cégnél, és érdekel ez a téma. A blog hangvitele különösen tetszik, remélem lesz időm mélyebben is foglalkozni a területtel hamarosan.

Egy kis cégben dolgozom BI területen, elsősorban tervezéssel, tanácsadással foglalkozom. Az tetszik a blogban, hogy minőségi bejegyzéseket tartalmaz, lényegében minden cikket érdemes elolvasnom.

Jelenleg egy magyar üzleti tanácsadó cégnél (IFUA) dolgozom, BI implementációs projektekben veszek részt tanácsadóként vagy projektvezetőként. A blogot azért olvasom, mert "szakmába vág", és talán az egyetlen a maga nemében a magyar neten.

Szállítmányozási munkákat vállalok immáron 30 éve, belföldre és külföldre egyaránt. Hobbiként érdekel a tudomány és technika, illetve az utóbbi időben az integrált adattárházak és adatpiacok tervezése után szoktam olvasgatni. Vesszőparipámnak mondhatók az elosztott ETL logikák. Azért olvasom a blogot, mert a fárasztó napok után kellemes felüdülés egy kicsit a hobbimba vágó dolgokról olvasni szakértőktől. Köszönöm, csak így tovább!

Noha 15 éve foglalkozom a BI egy (szűk?) szeletével (OLAP + üzleti tervezés/helyzetjelentés/előrejelzés) az Attilától mindig tanulok valamit. Leginkább BI-t, olykor marketinget. Attila, ez az ötleted is remek, hiszen máris elérte a célját: a némák megszólaltak, és még az is lehet, hogy felkelnek és járnak. :-) (merthogy azt muszáj, ha el akarnak menni a Fuchsliba) Jóllehet nem kis árat fizetsz érte, hiszen két MSDN az igen komoly érték. És még egy igazi torta a hab alá: személyes kapcsolatok is létre fognak jönni, ami a mai netes világunkban nagy érték. Attila! Jól értettem, hogy nem leszel ott a Fuchsliban a lábtörésed miatt? Ha így van, indítványozom, hogy közösen ("Halasztást kérünk" hozzászólással) kérjük meg Attilát, hogy halassza el a sorsolást (nem a szept. 14.-i zárást!) addigra, amire egy pohár bort a saját lábán meg tud inni.

Telekommunikációs cég BI osztályvezetője vagyok és bár jelenleg nem használunk MS BI megoldásokat (persze az excelt leszámítva...:-), ennek ellenére nagyon hasznosnak és tanulságosnak ítélem a blog bejegyzéseket....hát ezért olvasom.

Úgy látom, én sem lógok ki a tömegből (ha jól látom, a szakmai olvasók vannak többségben): BI bevezetési tanácsadó vagyok egy (multi) szoftvercégnél. Gratulálok a bloghoz, amit elsőrosban a tendenciákért, az ötletekért olvasok. És persze informálódom a versenytársak termékeiről...Hajrá

Gazdaságinformatikus hallgató vagyok, éppen a szakdolgozatomon dolgozom. Nem rég fedeztem fel a blogot, de már eddig is sok hasznosat találtam a cikkek között. Molnár M. Attilának igaza van, csatlakozom a kezdeményezéshez :)

@Attila, @Áron A sorsolásig leszedik a gipszem, úgyhogy gyertek. Ott fogunk várni rátok :-)

BI tanácsadóként dolgozom és cikkeidet a szakmai színvonala, napi híreken túlmutató tartalma miatt olvasom. A rendszerezett tudás, amit blogodon az elmúlt években felhalmoztál Magyarországon egyedülálló, gyakran használom referenciaként is.

SharePoint, .NET és BI fejlesztő csapattal dolgozom. Előző életemben Oracle DBA voltam (jellemzően relációs, OLTP rendszereken). Sokáig távol tartottam magam a többdimenziós adatbázisoktól, de a végén itt kötöttem ki. Gratulálok a bloghoz, rendszerezett, közérthető és élvezetes olvasmány. Gyakran használom számomra ismeretlen témák, megoldások megértésére.

Egy multinál ERP / MDM / BI / DW vezető vagyok. Olvasom a blogodat, mert érdekes és hasznos is (pl. a SQL AS flight recorder tipp, a múltkori könyvkritikák, stb.).

BI fejlesztő és adattárház adminisztrátor vagyok egy elektronikai alkatrészeket gyártó multinál. Célom, hogy a családi vállalkozásban is alkalmazzam ezt a tudást illetve hosszútávon BI tanácsadással is szeretnék foglalkozni. Attila honlapja számomra elsősorban az üzleti trendek feltérképezésében segítség illetve OLAP témakörben találok remekül használható ötleteket, megoldásokat.

Egy telekommunikációs cég IT vezetőjeként szeretnék minél többet megtudni a BI rendszerekről. Mellette saját érdeklődési köröm – egyenlőre kicsit háttérbe szorult - mellékága. De a blogot rendszeresen olvasom.

szakmabéli vagyok ...

Üdvözlöm, .NET fejlesztő vagyok és bár (momentán) nem használok (MS)BI-t, de érdekelnek az ilyen rendszerek, szívesen olvasok róluk. Az írásai nagyon tetszenek, sokat lehet belőlük tanulni még így, érdeklődő/überkezdő/hobbista szinten is. A BI trendek követését is ezen a blogon keresztül oldom meg, a blogbejegyzésekkel és némi utánaolvasással. Az MSDN előfizetésre nem tartok igényt, már rendelkezem eggyel. Orosz Béla

BI tanácsadó vagyok, főleg SAP BusinessObjects-el, Informatica-val dolgozom, de érdekel a konkurencia.

10 éve foglalkozom adattárházakkal, Oracle platformon, BO eszközökkel. Szeretem ezt a blog-ot, mert sokat tanulok belőle - több mint 1 éve látogatom rendszeresen, még ismerősökkel is "találkozom" a comment-ekben. Gratulálok, és sok sikert kívánok a készítőjének! :)

Egy üzemeltetőcégnél adminisztrátorkodom: Windows alapú adatbázis-rendszerek és a rajta ülő kiszolgálószoftverek. A BI számomra a szakmai továbbfejlődés egy "mellékes" ága: mivel az utóbbi három MS SQL Server verziót telepakolták fejlett BI-funkciókkal, nem engedhetem meg magamnak, hogy egyáltalán ne foglalkozzak a témával.

Először is szeretnék elnézést kérni, hogy csak most hirdetek eredményt, de meg akartam várni amíg a nyertesekhez eljut a regisztrációs kulcs, és visszaigazolják, hogy minden Oké. Ez ma megtörtént, úgyhogy következzen az eredményhirdetés: A blog oldalon bemutatkozók közül Ragasits Csaba nyerte az előfizetést, a Facebook oldalon lájkolók közül pedig Palotai László. Mindkettőjüknek gratulálok a nyereményhez. Nekik is és a többieknek is köszönöm szépen a bemutatkozást, lájkot. Nagyon hálás vagyok érte!

Új hozzászólás