SSIS 2012 újdonságok: Új XML formátumú SSIS csomagok

Egyszerűsödött az SSIS fájlok szerkezete. Könnyebben olvasható lett az XML kód, aminek akkor fogjuk hasznát venni, ha kézzel kell matatni a kódban, vagy össze akarunk hasonlítani ugyanabból az SSIS csomagból két eltérő verziót.

Mikor kell kézzel matatni az SSIS csomagok forráskódját? Ha például a nem jól megtervezett adatbetöltő megoldásba a fejlesztő beégette a betöltő csomagok környezetét ahelyett, hogy kitette volna őket konfigurációs fájlba, és a környezet változása miatt át kell írni az összes betöltő csomagot. Vagy létre kell hoznunk egy új SSIS csomagot egy meglévő alapján és egyszerűbb kézzel változtatni rajta, mint a grafikus interfészen keresztül. Nem ez a legjobb gyakorlat, de a való életben néha szükség van az SSIS csomagok forráskódjának matatására vagy két különböző verziójú SSIS csomag összehasonlítására és ekkor bizony jó szolgálatot fog tenni az egyszerűsített, könnyebben olvasható XML kód

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Ez jó hír, én mondjuk nem szoktam az xml fájlt közvetlenül szerkeszteni (de lehet hogy főképp azért is mert nem nagyon lehetett :)) de az összehasonlítás nagyon macerás volt eddig, esetleg a BIDS helper segíthetett, de azért így egyszerűbb lesz.

Új hozzászólás