Új Cső

Elkészült a Cső második verziója. Nem kerültek ki előzetesen kémfotók a netre, nem szivárgott ki a bejelentés dátuma, a bejelentés során nem hangoztak „minden idők legjobb magyar nyelvű real-time BI könyve” jellegű kifejezések, nincs „one more thing”. Egész egyszerűen csak megjelent. Várni kellett rá sajnos mert az első kiadás pár hónapja elfogyott és nem akartam újranyomni a "régi" tartalmat... Akik előrendelték talán már meg is kapták és most már mindenki számára elérhető.

Milyen újdonságokat tartalmaz a második kiadás?

  • Az Azure fejlődésével párhuzamosan a könyvben bemutatásra kerülő real-time Big Data architektúra is fejlődött. Új output komponensek kerültek bele (Data Lake, SQL Azure) lekövetésre került benne az Event Hub-ok partícionálhatóságának megváltozása és így tovább.
  • Jöttek bele komplett új fejezetek is mint a pl. a dokumentáció vagy az utókalkuláció. Ahogy az adattárház projektnek sem ott van vége, hogy aláírtuk a teljesítési igazolást, úgy a real time BI projekteknek sem. Úgyhogy ezekben a fejezetekben a módszertanok kaptak egy kis hangsúlyt.
  • És a fejezetek is bővültek. A riasztásoknál bővült a megvalósítási alternatívák száma, a monitorozáshoz bekerült az input monitorozása, stb. Ezek is mind-mind valós projekt tapasztalatok eredményeként kerültek be. Tanultunk az első projekt hibáiból és a második projektet már eleve úgy kezdtük, hogy ezekre mindenképpen megoldást kell találnunk és aztán ezek közül a működő megoldások bekerültek a könyvbe is.

Gyökeresen nem változott a könyv. A karaktere, felépítése maradt a régi, de terjedelme 20%-kal, 150 oldalasra hízott. És ami a legfontosabb: Egy újabb hazai projekt tapasztalata épült bele.

Ja és a lényeg: az „ÚJ” cső már kapható! Rohanni nem kell, de érdemes igyekezni, mert az első verziót pár hónap alatt elkapkodták. További részletek: Cső: Real-time Big Data architektúrák építése Azure-ban

Ui.: Most nézem, hogy angolul még mindig nincs könyv e témában, mi pedig már a második verziónál járunk :-)

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Szia Attila! Verzió követéssel is lehetne "csőzni"? Üdv, Gábor

Verziókövetett Cső sajnos nincs. A 20 colos csőből egyszer csak 22 colos lett. :-(

Új hozzászólás