10 éves a BI projekt blog

Tíz évvel ezelőtt 2005 október 9.-én került ki az első cikk ide a BI projekt blogra. A mai napig emlékszem arra az izgalomra amit a blog elindításakor éreztem. Nagyon féltem kirakni az első cikkeket, de miután kitettem naponta többször megnéztem, hogy hányan olvassák őket. De még senki sem olvasta...

Persze ma már nem így van. De 10 évvel ezelőtt még minden más volt. 10 évvel ezelőtt még sokat dolgoztam szerverszobában, lehetett dohányozni az irodákban, vonaton, mindenhol. Szeged még nem volt elérhető autópályán, a budapesti légteret a Malév uralta (A Wizz Air még csak ekkor kezdte bontogatni szárnyait)

10 évvel ezelőtt még álmodni se mertünk arról, hogy egyszer majd szabadon tudunk érintőképernyős mobiltelefonon internetezni... Ekkortájt a csúcsmobilok WAP képes (ez volt a telefonra optimalizált web) 14-15 gombos, színes kijelzős, kamerával ellátott, zenét is lejátszó (max 100 szám. Ahh.) mobiltelefonok voltak. Terveztem is rájuk WAP-os dashboardot párszáz pixelen, de sosem ment élesbe :-)

10 évvel ezelőtt a régi beidegződésnek megfelelően még folyamatosan mentettük a jó cikkeket az internetről a C meghajtóra, mert alig volt infó a neten és keresni sem tudtunk jól: Féltünk, hogy legközelebb nem fogjuk a megtalálni amit egyszer már megtaláltunk.

És 10 évvel ezelőtt ekkor kezdett kialakulni az, amit ma közösségi médiának hívunk. itthon ekkor kezd szárnyalni az IWIW (már több mint 100 000 felhasználójuk van), az USÁban ekkor veszi meg Mark Zuckerberg a FaceBook.com domaint mondván jó lesz majd valamire, Jack Dorsey pedig éppen arról ábrándozik, hogy jövőre kéne indítani egy mikroblogot aminek a neve lehetne mondjuk twttr…

Innen visszanézve mindez már elképzelhetetlenül távol van.

10 év sok idő. Ezalatt a 10 év alatt összesen kb. 800 BI és adattárház cikk került ki ide a BI projekt blogra. Ha egy cikk megírásához kell 2-2,5 óra (márpedig legalább ennyi kell) akkor ez azt jelenti hogy a 800 cikk megírásához 200-250 nap szükséges. Ez barátok közt is egy évnyi nyolcórás munka.

Ez sok. Nagyon sok. Néha teher is. De mindig örömmel tölt el, ha hallom, hogy valaki használja az itt írtakat a gyakorlatban, ha hallom, hogy valaki az itt olvasottak alapján old meg egy problémát, ha tudom, hogy tudok valakinek segíteni abban, hogy sikeresebben végezze a munkáját, jobb, gyorsabb, kényelmesebb BI rendszert tudjon tervezni, építeni, bevezettetni, vagy csak egyszerűen abban hogy professzionálisabban tudja használni meglévő BI rendszerét. Ez erőt ad a folytatáshoz és visszaigazolást, hogy megérte az időt írásra szánni...

Boldog 10. szülinapot BI projekt blog!

Köszönöm, hogy itt van, köszönöm, hogy olvassa a BI projekt blogot és bízom benne, hogy 10 év múlva is találkozunk majd ugyanitt!

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Csak így tovább! Üdv: Kris

Boldog szuletesnapot! :)

Köszönöm szépen!

Még sok sikeres évet! :)

Happy birthday!

Isten éltesse a blogot! :)

Kedves Attila, nem szoktam kommentelni, bár évek óta olvasom a blogot. Viszont szeretném megköszönni az eddigi jó cikkeket, gratulálni a 10 évhez és kívánom, hogy még sokáig tartson, és örömmel tudd még 10 évig folytatni. :)

Új hozzászólás