Vállalati TV-k szerepe a BI stratégiában (2. rész)

Adott egy nagyvállalat, melynek folyosóin ott lógnak a TV-k. Ezek a TV-k sugározhatnák a nagyvállalatoknál megszokott „Célunk, hogy minden tevékenységünk központjában az ügyfél álljon” típusú üres jelmondatokat, de főhős vállalatunk máshogy gondolkodik: Ha fontos az ügyfél elégedettsége akkor mérjük, és ha mérjük, akkor legyen mindenki számára teljesen transzparens, hogy hogy állunk az ügyfél elégedettség szintjével, hogyan változott az ügyfél elégedettség az elmúlt időszakban, hogyan áll a tervhez képest.

Tudja meg mindenki, hogy mely célok valósultak meg, melyek nem, javultak-e vagy romlottak a célokból megfogalmazott mutatók. Gondolkodjon el mindenki azon, hogy ő vajon hogyan tud hozzájárulni a célokhoz. Ehhez azonban a „Célunk, hogy minden tevékenységünk központjában az ügyfél álljon” típusú jelmondatok sugárzása napi 24 órában kevés...

Ott az adattárház és a tetején ott tornyosulnak azok a BI rendszerek amelyek tartalmazzák a vállalati célok megvalósulásának visszaméréséhez szükséges adatokat. Ott a TV mint csatorna az információk széleskörű terjesztéséhez. Miért ne lehetne összekötni a kettőt és miért ne lehetne a célok megvalósulását visszamérő dashboardkat a TV-n keresztül bemutatni?

Van ennek valami technikai akadálya?

Nincs.

Évek óta oktatom a BI és adattárház projektvezető képzésen, hogy egy adattárház akkor fog megtérülni, ha minél többen és minél professzionálisabban használják. A fenti példa remekül szemlélteti azt, hogy hogyan lehet egy adattárházat minél jobban kihasználni és a megtérülését növelni. Nem csak webes riportokban, csili-vili mobil dashboardokban lehet gondolkodni. Vannak még csatornák, amelyek mind-mind segíthetnek a vállalati BI vagy adattárház rendszerek megtérülésének gyorsításához. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon az Ön vállalatánál milyen eddig nem használt csatornák léteznek a BI felhasználók számának növelésére.

Ahogy előző példa úgy ez is követendő. Le a kalappal. Így kell ezt csinálni.

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás