Vállalati TV-k szerepe a BI stratégiában (1. rész)

Adott egy vállalat. BI bevezetésre kézül. Tudják, hogy nagyon fontos a készülő BI rendszer elfogadtatása. Már a BI bevezetés elején tudatosan arra törekszenek, hogy a projekt sikeres legyen. Tisztában vannak azzal, hogy a „jó” BI rendszer önmagában kevés a sikerhez ezért roadshow-kat szerveznek, bemutatják a BI-t szakmai konferenciákon és keresnek még jó néhány lehetőséget a BI rendszer népszerűsítésére, elfogadtatására. Így kezdenek el gondolkodni azon is, hogy hogyan lehetne használni a vállalat fogadócsarnokában és a folyosókon elhelyezett TV-ket.

Ezek a TV-k a nap 24 órájában a vállalat értékeit közvetítik. Az alapötlet az, hogy be kéne tolni egy reklámfilmet a készülő BI rendszerről...

Megmozgatnak minden követ, de nem érnek el sikereket. A reklámfilm elkészítése drága, és még hallanak egy tucat okot, hogy miért nem kerülhet be a BI rendszer az előtérben és a folyósokon található TV-kbe.

Elcsüggednek, de nem adják fel. Tudják, hogy az egyik szomszédos szobán lesz egy filmforgatás, ahol az osztály mindennapjairól készítnek filmet. Megtudják, hogy a jeleneteket egy olyan filmhez veszik fel, amit a vállalati TV-ben fognak vetíteni. Gyorsan nyomtatnak pár, a BI rendszert diszkréten reklámozó plakátot és kiragasztják a forgatócsoport megérkezése előtt a szobák falaira.

Konkrétan erről a plakátról van szó:

RepSy: REPorting SYstem

Lemegy a forgatás és pár hét múlva megjelenik a film a TV-ben. Napi rotációban többszázszor levetítve és ott látható a filmen a BI-t népszerűsítő plakát... És bár nem látszik teljes terjedelmében, sőt, éppen hogy csak felvillan, de ott van. Bekerült a TV-be :-)

Követendő példa! Így kell ezt csinálni. (Be is emeltem a példát a BI és adattárház projektvezető képzés BI anyagába, hogy inspiráljon majd másokat is)

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás