Lement az első BI Sales képzés. Jöjjenek a tapasztalatok

Tegnapelőtt lement az első BI Sales képzés és még mindig kavarognak a fejemben a gondolatok. Sok mindenről tudnék/kéne írni a képzés kapcsán, úgyhogy biztos hogy nem csak ez az egy cikk jelenik meg majd a témában. :-)

Az egyik ilyen téma a BI helyzete Magyarországon. Erről mindjárt részletesebben is, de előtte hagy mondjak néhány szót a résztvevőkről:

Sosem tudok elég hálás lenni a közönségnek és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy szinte mindig csupa nyitott, érdeklődő, tanulni vágyó, őszinte emberrel dolgozhatok együtt. Így volt ez a tegnapi nap is, de a tegnapi nap különleges volt még abban is, hogy az oktatás során mindenki átlagon felül hozzáadta az anyaghoz a saját tapasztalatit és emiatt az egész sokkal több lett, mint aminek indult.

Csak egy hangulatelemet hagy emeljek ki. Ebéd után fél hatig csak egy szünetet tartottunk. Kérdeztem, hogy tartsunk-e szünetet és mindig az volt a válasz, hogy ne. Inkább beszélgessünk még egy kicsit így együtt közösen a témáról. Nagyon sokat szakmáztunk, és a közönség heterogenitásának köszönhetően nagyon sok oldalról megvizsgáltunk egy-egy BI problémát, ami aztán kerekké tette az egészet. Köszönet érte ezúton is.

No de kanyarodjunk vissza a BI magyarországi helyzetéhez. Az egyik ilyen szünet helyetti szakmázás alkalmával a BI hazai helyzetét és ezen belül a szakképzési lehetőségeket ecseteltük és arra jutottunk hogy igen szerencsések vagyunk ebben a témában. Évente 10+ meet-up, Bence nemzetközi szintű BI és adattárház konferenciái, 900+ résztvevőnél jár az önkiszolgáló BI workshop, Big Data képzések Műegyetemen és CEU-n és - még nem merem elkiabálni - de úgy néz ki, hogy hamarosan lemegy a Közgázon is az első önkiszolgáló BI workshop.

És olyan csemegék is akadnak e témában, mint például a tegnapi BI Sales képzés, ahol az értékesítőket BI-os tudással, a BI-osokat értékesítői tudással próbáljuk felruházni, hogy sikeresebbek legyenek BI tendereken. Nem sok ilyen képzés van a világon.

Egyszóval zajlik az országban a BI élet és ebben a pezsgésben valószínűleg vezetők vagyunk a régióban. A mostani tanfolyamon is volt egy résztvevő Szlovákiából és a két héttel ezelőtti Önkiszolgáló BI workshopon is voltak ketten Erdélyből és mindannyian arról számoltak be, hogyha BI témában szeretnének tanulni, akkor Magyarországra kell utazniuk. Őket sajnálom emiatt, de ugyanakkor nagyon örülők, hogy nekünk itt van minden helyben és még csak el sem kell utaznunk érte. Jó hogy pezseg és virágzik a BI élet Magyarországon és örömmel tölt el, hogy ennek részesei lehetünk...

Összefoglalva: Jó volt a tegnapi BI sales képzés. A tapasztalatokat elkezdtem feldolgozni és egy-kettőt közülük biztos hogy meg is osztok majd itt a BI projekt blogon. Úgyhogy lesz még a történetnek folytatása :-)

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás