Automatikus adatfrissítés PowerPivot-ban

Az önkiszolgáló BI workshopok visszatérő kérdése, hogy hogyan tudjuk a PowerPivot adatainkat automatikusan frissíteni. Eddig a válasz mindig az volt, hogy sehogy. (Illetve, hogy nincs rá hivatalosan támogatott megoldás, de akit jobban érdekel a téma az olvassa el a „Hogyan építhetünk a PowerPivotra alkalmazást?” című cikket, ahol bemutatok egy úgynevezett dobbantós módszert)

  

Excel 2013-tól azonban gyökeresen megváltozott minden, hiszen  a PowerPivot immáron szerves része az Excelnek és ennek következtében már lehetőségünk van automatikusan frissíteni a PowerPivot adatokat a forrásadatbázisokból. (Ugye korábban erre nem volt lehetőségünk, csak a kézi (gombnyomásra történő frissítésre)

Nos. Nézzük tehát hogy ma milyen lehetőségeink vannak az adatfrissítésre

1)      Kézi frissítés:

a.       Egy gombnyomásra: Excel 2013 kell hozzá

b.      Két gomnyomásra: (Egyszer az adatbázis frissítéshez, egyszer a Pivot tábla frissítéshez) Excel 2010 kell hozzá

2)      Automatikus adat frissítés fájl nyitáskor: Excel 2013 kell hozzá. Adatforrásonként (kapcsolatonként) tudjuk definiálni, hogy melyik kapcsolat frissüljön fájlnyitáskor és melyik ne:

/pics/20130905100152/image001.png

3)      Időzített adat frissítés: Továbbra is SharePoint kell hozzá

Kővári Attila - BI projekt

Önkiszolgáló BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jelentkezzen a 2024. június 19-20.-i Excel Power Pivot videókurzusra!  Részletek >>

 

Új hozzászólás