A jövő adatközpontja

Április 25-én, jövő hét szerdán lesz az SQL Server 2012 hivatalos termékbejelentője, melynek kb. a fele az üzleti intelligencia és adattárház újdonságokról fog szólni. Az eseményen Kovács Zoli az SQL Server adatmenedzsmet újdonságairól (Master Data Services, Data Quality Services, Integration Services) fog beszélni. Soci és Fóti Marcell viszi a fejlesztői track-et, Bitemo Erik az üzemeltetőit. Érdemes lesz végigülni az előadásokat, mert ha minden igaz Soci a nap végén be fogja mutatni a ColumnStore indexet, amit a csillagsémás adattárházzal foglalkozóknak kötelező megismerni :-)

Az önkiszolgáló üzleti intelligenciáról én fogok mondani néhány szót. Remélem jól fog sikerülni mert nagyon sok energiát ölünk a sikeres prezentációba. Én is, és az SB Group is, aki a SharePointos infrastruktúrát biztosítja az előadásra. (köszönet érte ezúton is)

Az előadáson nem virtuális környezetben és nem amerikai demó adatbázisokkal fogok dolgozni, hanem valós (magyar) adatokkal, valós üzleti környezetben. A megálmodott architektúra így néz ki:

Az SQL Server 2012 termékbejelentésen használt architektúra

Az előadáson használt architektúra

Összesen kb. 1,7 millió sorral fogok bűvészkedni az Excelben. A laptopom egy egyszerű 32 bites laptop lesz, rajta Excel 2010-zel, PowerPivottal és böngészővel. Akárcsak egy tipikus üzleti felhasználó laptopja.

Az adatok egy részét egy felhőben futó SQL szerverről fogom lehúzni a másik részét az internetről. Elemezni az önkiszolgáló BI workshopon is használt gyógyszerforgalmi adatokat fogjuk. Megj.: Aki nem tud eljönni a nyári önkiszolgáló BI workshopra de érdekli a téma, az ide mindenképp jöjjön el, mert itt egy átfogó képet tud kapni az önkiszolgáló üzleti intelligencia gyakorlati lehetőségeiről. A Microsoftnak kösznhetően ingyen. A rendezvény ugyanis ingyenes.

Helyszín: Lurdy ház. Kezdés: 9:30 A regsisztrációval érdemes sietni, mert a regisztráltak száma már most meghaladja az 1000 főt. Regisztrálni itt lehet:

A jövő adatközpontja

Frissítés 2012. június 30.: Elérhető az előadásról készült videó az alábbi linken: Önkiszolgáló üzleti intelligencia az SQL Server 2012-ben

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás