A BIG DATA ökoszisztémája

A BIG DATA ökoszisztémája. Ezzel a címmel jelent meg Bőgel György friss könyve, mely a Big Data, adatbányászat és úgy általánosságban az analitika témakörével foglalkozik.

Milyen a könyv?

Jó :-) Példákon keresztül mutatja be kik és mire használják a Big Datát az adatbányászatot és az analitikát. Egy igazi esettanulmány gyűjtemény azoknak akiket érdekel a döntéstámogatás, az adatbányászat, vagy a "nagy adatok" világa.

kiknek szól a könyv?

A könyv célközönsége a laikus és a BI szakértő közti területen helyezkedik el. Olyan vezetőknek szól akik nem a Mivel?, Hogyan? kérdésekre keresik a választ, hanem arra hogy mire és hol lehet használni a Big Data és az adatbányászat vívmányait.

A könyv nem egy "howt to" típusú könyv. Sokkal inkább fókuszál a megoldott problémákra, mint a technológiai megoldásra magára. És pont olyan mélységig teszi mindezt, amilyenre egy vezetőnek szüksége van.

BI-os szemmel a könyv legnagyobb értéke a bemutatott esettanulmányokon túl az inspiráció. Jó látni olyan BI-osok, adatbányászok példáját, akik meg tudták változtatni a körülöttük lévő világot. A könyvet olvasva az ember azonosulni szeretne ezekkel az "adat tudósokkal" és az ő mintájuk alapján jobbá szeretné tenni a világot, az országot, vagy csak egy vállalatot.

Ezért támogatom én is a könyv megjelenését. Szeretném, hogy minél több helyre eljusson a döntéstámogató rendszerek igéje és ennek az egész szakmának a szépsége és szeretete.

A könyv a következő linken rendelhető meg: A BIG DATA ökoszisztémája

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás