2016-os évzáró

Hagy meséljek el egy személyes történetet. Még évekkel ezelőtt a feleségem panaszkodott, hogy az Ő munkahelye nem tart karácsonyi vacsorát és Őt az ügyfelek sem hívják karácsonyi vacsorákra. Engem meg bezzeg igen. És menő helyeken, kedves emberek társaságában búcsúztatom az évet. És hogy milyen jó nekem...

Gondolkodtam, hogyan tudnék Neki segíteni és eszembe jutott, hogy bár a BI projekt kft egy egyszemélyes társaság, de a FIS Bt, - amely a BI projekt tanácsadási feladatait látja el – társas vállalkozás. És pont Ő a társ :-)

Úgyhogy elhatároztam, hogy összehívom az egész céget (Őt) és csinálunk egy évzáró karácsonyi vacsorát, (board meetinget) ahol beszámolok a társaság eredményéről, céljairól és azok teljesüléséről. Úgy ahogy kell egy tisztességes taggyűlésen. Lefoglaltam a helyet, és jónéhány napot rászántam a prezentáció összerakására. 16 oldalas lett, tele grafikonokkal és szöveges beszámolókkal. Elmentünk vacsorázni, gyertyafény, bor miazmás.

Mindez jó régen történt, de azóta már hagyománnyá vált: Minden év végén beszámolok az elért eredményekről, és ezzel a board általában elégedett is. De ez a mostani év más lesz mert életemben először ki kell állnom a szőnyeg szélére…

Először is idő hiányában nem készültem el a prezentációval karácsony előtt, ami már rögtön megadja az évzáró alaphangulatát, másrészről két KPI 20%-kal alacsonyabban zárt, mint a tervezett. Magyarázat persze van, mert pont egy másik KPI erős növekedése rontotta le az ominózus KPI-t, de akkor is kellemetlen...

Azzal próbálom majd elterelni erről a figyelmet, hogy az idén először nem ppt-ben prezentálok, hanem mobileszközön, interaktívan úgy, hogy a board velem együtt a saját mobileszközén is elemezheti az elért eredményeket, összehasonlíthatja azokat az előző éviekkel, megfigyelheti az elmúlt 10 év tendenciáit. (9 gyönyörű, mobilra optimalizált, interaktív Power BI dashboardot építettem fel erre a célra. 1 oldal szöveges összefoglaló, 4 táblázat, 15 KPI, 28 grafikon vagy adatvizualizáció. Remélem elvarázsolja majd a board-ot :-))

Aztán megmutatom majd, hogy rekordot értünk el a tanfolyami résztvevők számában (köv. képzés febr. 28) és az eladott könyvek számában is (igaz a tavalyi év volt az első teljes év :-)) Elmondom majd, hogy az elmúlt 12 évben több mint 400 ügyfelünknek oldottuk már meg a problémáját, hogy a több mint 100 értékelést leadó 4,89 pontra értékelte a tanfolyamot, és még sok minden mást is.

Végül elmondom majd, hogy kemény év volt a 2016-os év, de a 2017-es még keményebb lesz! És elmondom, hogy egy év múlva úgy fogunk majd visszaemlékezni 2016-ra mint a pihenés évére :-)

Sikerekben gazdag 2017-es évet!

(És szurkoljanak, mert most indulok a taggyűlésre :-))

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Szia Attila, Power BI workshopot nem tervezel? Eljutottam oda, hogy az elkészült Excel elemzéseket online kellene publikálni a felhasználóknak, akár mobilra is. Ebbe szeretnék beletanulni...

Szia Géza, De igen, tervezem és már jól is állok vele :-) Cégeknek már tartottam jónéhány kihelyezett Power BI képzést, de az első nyílt (tantermi) képzés február végére várható. (Fogok majd írni róla itt a BI projekt blogon)

Új hozzászólás