10 évvel ezelőtt egy ugyanilyen szép tavaszi napon...

10 évvel ezelőtt egy ugyanilyen szép tavaszi napon váltottam az alkalmazotti munkaviszonyról a független szakértőire. Emlékszem, hogy a koncepció már kész volt arról, hogyan fog működni a BI projekt - illetve ekkor raktam össze fejben Kenyában, amikor jöttünk le a Mount Kenyáról a Teleki völgyön keresztül - de ekkor még nem mertem kipróbálni. Csak sodródtam a munkákkal...

Emlékszem arra is, hogy milyen béna szolgáltatásokkal indult anno a BI projekt. Voltak villámkonzultációs szolgáltatásaim (Rövid konzultációk néven futottak) de sohasem rendeltek belőle. Később ingyenessé tettem de így sem kellett senkinek :-( Úgyhogy megszűntettem, majd később beépítettem a BI és adattárház projektvezető képzésbe bónusztermékként, és itt sikeres lett :-) Úgyhogy ez a szolgáltatás a mai napig él, igaz nem abban a formában ahogy a pályafutását kezdte :-)

Ugyanez a helyzet a koncepcióterv és megvalósíthatósági tanulmány készítési szolgáltatással is. Ez se kellett 10 éve senkinek :-( Ma már nincs ilyen szolgáltatásom, de az egykori szolgáltatás koncepcióterv készítési része bekerült az adattárház start szolgáltatásba és ott ez is sikeres lett :-)

Emlékszem arra is, hogy volt egy olyan 2 hónapig futó akcióm, amikor ingyen (esettanulmányért cserébe) vállaltam egy szakterületi BI rendszer felépítését. De anno ezt sem rendelte meg senki :-( Pedig megspameltem vele jópár embert :-) (No ez a szolgáltatás ma már nem érhető el és nem épült bele semelyik szolgáltatásba. Úgyhogy ne is keresse :-))

Hát így indult 10 éve a BI projekt. Ekkor ez a blog és ez az egész független szakértői koncepció még csak fejben létezett... De tavasz volt, tele voltam életkedvvel, erővel és úgy éreztem, hogy felszántom a betont is. Pont úgy mint ezen a mai szép tavaszi napon. :-)

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Szia Attila! Gratulálok és további sok sikert kívánok! Dubi

Köszönöm szépen!

Új hozzászólás