SSIS 2012 újdonságok: Szerkesztést támogató SSIS újdonságok

Néhány „végre” funkció bemutatása következik, amely bár nem tartozik a nagy durranások közé, de jelentősen egyszerűsíti a fejlesztési munkát:

Megváltoztatható a változó scope-ja az integration services 2012-es verziótól kezdve.

Egyike volt a legidegesítőbb dolgoknak a korábbi verziókban, hogy az SSIS a változók definiálásakor nem a package scope-jában hozta létre a változókat, hanem az aktuálisan kijelölt objektum scope-jában. És még csak egy scope változató gombot sem raktak be, hogy az embernek ne kelljen kitörölnie és az új scope-pal újra létrehozni a változót. Ez most már a múlté és

  1. A változó scope-ja automatikusan az SSIS csomag lesz, de ha ez nem jó akkor
  2. van scope változtató gombunk is, ahol meg tudjuk változtatni a változó scope-ját utólag is

Visszavonás/Ismét (Undo/Redo)

Az SQL Server 2012 integration Services-től kezdve lesz Visszavonás/Ismét (Undo/Redo) gombunk amit használni fogunk tudni a szerkesztés közben.

SSIS csomagok rendezése ABC sorrendben

Ezzel is mennyit szívtunk korábban. Emlékszem még cikket is kellett belőle írnom belőle: SSIS csomagok ABC szerinti rendezése címmel. Most már ez is a múlté.

Egyéb szerkesztés támogató újdonságok

Egyszerűsödött a Data Viewer elérése is. Immáron nem kell háromszor rányomni az egérrel valamilyen funkcióra, hogy meg tudjuk jeleníteni az adatfolyamban a data view-ört, de megokosították a Data flow taskot is és az azonos nevű és típusú oszlopok automatikusan összekapcsolódnak a forrás és a cél között, stb.

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás