PowerPivot es SharePoint 2010

Nehany erdekesseg amely talan segit megerteni a gemini, oh sorry, a powerpivot sharpointos kornyezetben valo mukodeset.

  1. A powerpivottal gyartot excel fajlok tartalmaazak az adatokat is, igy amikor feltoljuk az xlsx fajlt, felmennek vele az adatok is a sharepointra.
  2. Amikor a felhasznalo rakattint a feltoltott fajlra a sharepoint kicsomagolja, es az adatokat elkuldi az analysis servicesnek, aki pedig visszatolja az adatokat a kliensnek. (meg akkor is, ha a kliensen van mar Excel telepitve) 
  3. Ebbol mar szinte egyenesen kovetkezik, hogy a powerpilovos xlsx fajlokat meg lehet majd nyitni mas Analysis Services kliensekbol is, mint pl. Proclarty, vagy Reporting Services. (a connection stringben a kocka neve helyett az xlsx sharepointos eleresi utjat kell majd megadni) 
  4. A sharepoint felhasznaloknak lehetoseguk lesz a feltoltott powerpivot fajlokban tarokt adatok idozitett frissitesere is.

 Legalabbis ezek a dolgok derultek ki az alabbi irasbol: http://blogs.msdn.com/excel/archive/2009/10/29/powerpivot-for-sharepoint-2010...

Kővári Attila - BI projekt

Önkiszolgáló BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jelentkezzen a 2023. december 4-5.-i Excel Power Pivot videókurzusra!  Részletek >>

 

Új hozzászólás