Power View OLAP kockákra

BUÉK!

Kezdjük az évet egy cikkel, amely bemutatja, hogy miként kérdezhető le az Analysis Services OLAP kockái a Power View segítségével.

Először is egy kis magyarázat. A Power View eddig csak oszlopalapú Analysis Services adatbázisokat látott a klasszikus OLAP kockákból nem tudtunk vele riportokat készíteni. Tavaly novemberben azonban megjelent a Power View connectivity for Multidimensional Models CTP (még béta) változata, amely segítségével lekérdezhetővé válik Power View-ból az Analysis Services többdimenziós adatbázis:

Image001

A miértekre és a hogyanra a Power View for Multidimensional Models - Feature Drill Down című cikk ad választ, amit az Analysis Services-es fejlesztőknek érdemes elolvasni. A cikk ugyanis bemutatja, hogy mivé fordítja az OLAP objektumokat az eszköz, azaz az OLAP dimenziókból, kockákból measure csoportokból, stb. hogyan képezhető le az oszlopalapú struktúra.

Excel 2013?

Sajnos egyelőre nincs róla hír, hogy az Excel 2013-ba bekerülő Power View támogatni fogja a többdimenziós adatbázisok lekérdezését.

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás