Miért dolgozzunk együtt?

A minap felhívott egy régi ügyfelem. Nem dolgoztunk sokat együtt, de járt az oktatásaimon, dumálgatunk konferenciákon, szóval valamennyire ismert. Azért hívott, mert munkahelyet váltott, szeretné ha együtt dolgoznánk és segítenék a kis csapatának. De megkérdezte, hogy, miért engem válasszon?

És mint sokszor, most is kapásból mantráztam, hogy több mint 500 ügyféllel dolgoztam, több mint 50 BI vagy adattárház architektúrát terveztem, 20+ éve csakis ezzel foglalkozok, meg hogy ismersz, tudod mennyi tapasztalatom van, bla, bla, bla.

De miután letettem a telefont, elgondolkodtam hogy mit is kellett volna válaszolnom. Hiszen ezt bármelyik cég el tudja mondani magáról. Kinek nincs sok ügyfele? Kinek nincs ezer referenciája? Oké, hogy itt a tapasztalat egy fejben összpontosul, de tényleg ezért válasszanak? Engem meggyőzne, ha valaki számokat pufogtatna, hogy ő milyen régen dolgozik a szakmában? Aligha.

Úgyhogy elkezdtem gondolkodni azon, hogy mit kellett volna válaszolnom. Aztán beugrott, hogy az 500 ügyfél jelentős részével együtt harcoltunk, próbáltuk mások hibáját korrigálni, halára ítélt projekteket a sírból visszahozni. Ezek az ügyfelek ugyanis már úgy kerestek meg, hogy baj volt. Valaki előttem már elrontott valamit, nem azt kapták, mint amit megígértek nekik, elment az idő, elfogyott a pénz, elmaradt az eredmény, stb. És így nagyon sokat tanulhattam mások hibájából, láttam, hogy a rossz döntések hova vezetnek.

És ekkor beugrott, hogy nemcsak abban van tapaszatalatom, hogy mi működik, hanem abban is, hogy mi nem. És ez a tapasztalat legalább olyan értékes, mint a sikersztorik. Ahhoz ugyanis, hogy át tudjam segíteni az ügyfeleimet az aknamezőkön, ez a tudás nélkülözhetetlen.

Szóval, ha most tennék fel a kérdést, akkor valószínűleg az 500+ ügyfél, 20+év tapasztalat, bla,bla,bla mellé azt is hozzátenném, hogy azért engem válasszanak, mert én nagyon sok katasztrófát láttam már, és tudom mi vezetett oda, tehát ezek elkerülésében már tudok segíteni… 

Persze érzem, hogy ezen is van még mit csiszolni, de most ez jutott eszembe :-)

 

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás