In memoriam Csonka Feri

Ferit munka közben ismertem meg. Minőségbiztosítottam megrendelő oldalon egy BI projektjüket. Példa nélküli volt az a szakmai hozzáállás, ahogy a felmerülő problémákat kezelték. Semmi jogászkodás, semmi „nem erre adtunk ajánlatot…”. Konstruktívak voltak mindenhol és a végére óriás siker lett a projektből. A megrendelővel olyan barátságot kötöttek, hogy évekig vitte őket és a jó hírüket, az USÁ-tól kezdve a világon mindenhova.

A projekt után is sokszor összefutottunk. Feri rocker volt, úgyhogy találkozgattunk koncerteken itthon is és külföldön egyaránt. Ha haverokkal jött, dobott egy helót, ha egyedül, akkor ittunk egy sört. Sosem ivott kettőt.

De nem csak koncerteken találkoztunk, hanem a szakmai életben is. Sosem beszélt sokat. Mindig csak figyelt. Nagyon sokat tanult és egyre többet tanított. Nagyon szeretett adni, de sosem kérkedett a tudásával. Nem ismertem olyan embert, aki nála nagyobb szakmai alázattal állt volna egy-egy feladathoz.

Idén megkapta a Data Platform MVP (Most Valueable Professional) kitüntetést. Nagyon megérdemelte. Szinte minden neves külföldi konferencián előadott. Legutoljára a Power BI Summiton láttam két előadását. Hálátlan témát választott, olyat, amiről nincs irodalom, amiről nem lehet olvasni a neten és így is az ő két előadása volt a legjobb. Szerencsére ezt még elmondhattam neki…

Utoljára múlt hét pénteken találkoztunk. Oktatást tartott az egyik ügyfelünknél, ahol minőségbiztosítom a munkájukat. Pont, mint amikor megismerkedtünk. Csak ennek a történetnek nincs már folytatása. Feri aznap este meghalt. Miközben én koncerten voltam, mit sem sejtve arról, hogy haldoklik. 45 éves volt…

Isten nyugosztaljon Feri. Úgy búcsúzom Tőled, ahogy a rajongók: Legyen Neked könnyű a föld.

 

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás