Kitartás kolléga!

Az adattárház bevezetése óriási terhet ró a szervezetre. Anyagilag is, erőforrás lekötés szempontjából is. Ahhoz, hogy az adattárház sikeres legyen nagyon sokat kell segíteniük a belső szakembereknek. IT-soknak, üzletnek, mindenkinek.

Tévhit, hogy a szállító majd mindent megcsinál maga. Egyedül nem tudja megcsinálni. Vagy nem tudja jól megcsinálni.

Különösen ott fog ez nagy problémát okozni, ahol már most halálra van terhelve a szervezet. Kelleni fog valami, amivel motiválni tudjuk majd a belső kollégákat a plusz feladatok elvégzésére. Ez lehet plusz szabadság, jutalom vagy bármi más, ami motiválja őket.

„A segíts légyszi az adattárházasoknak, de ez ne menjen a napi munka rovására!” kérés kevés lesz… Egy darabig működni fog, aztán nem… Ahogy egy darabig működni fog a „kitartás kolléga” vigaszmondat ismétlése is, de aztán nem.

Egy adattárház bevezetése hosszú folyamat. Vagy csökkenteni kell a terhet azok vállán, akik részt vesznek a bevezetésben, vagy kell valami, amiért elviszik a plusz terhet. Mert annak cipelése vagy a család rovására, vagy a szabadidő, vagy a napi munka rovására megy… És egy darabig mindenki toleráns, de aztán elfogy a türelem…

De addig is: Kitartás kolléga :-)

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás