Covid hatékonyság

A COVID újra rávilágított, hogy eszméletlen szintig növelhető a hatékonyság ha az ember tud fókuszáltan dolgozni. Tavaly simán dolgoztam 10-12 órát egy nap és sokkal kevésbé fáradtam el, mint amikor dolgoztam 2-3 órát és meetingeltem különböző helyszíneken szintén 2-3 órát. És simán haladtam annyit 1 nap alatt, mint amennyit egyébként 2-3 nap alatt.

Megdöbbentő volt ez a hatékonyságnövekedés, és belülről óriási sikernek éltem meg, hogy háromszor annyit tudok dolgozni, mint korábban. Ráadásul pont akkor nőtt ennyire a hatékonyság, amikor mindenkinek segítség kellett, amikor mindenki be akarta hozni a Covid miatti lemaradását. Úgyhogy dupla öröm volt a hatékonyság növekedés.

Csakhogy ez a hatékonyság nem fenntartható. Meg kéne találni valahol az egyensúlyt itt is. Jó lenne fenntartani ezt a hatékonyságot, de jó lenne nem kidögleni. A módját még nem tudom, de elkezdtem keresni.

Az első ami eszembe jutott, hogy többet kéne a rekreációra fordítani, és a meló után intenzívebben pihenni, feltöltődni. Azaz többet kéne utazni, és utazás alatt dolgozni. Azt ugyanis már korábban észrevettem, hogy a kreatív munka sokkal jobban megy utazás közben, mint otthon az ingerszegény környezetben. Ráadásul, ha otthon úgy adom be, hogy „Drágám. Le kell mennem dolgozni vidékre. Velem tartasz?” akkor máris nem olyan az optikája hogy „nyaralás alatt dolgozok”, hanem olyan „hogy de jó fej, amig ő dolgozik, én wellnessezek” Nem tudom, hogy átmegy-e de egy próbát lehet, hogy megér :-)

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás