Van akinek egy élet is kevés ahhoz, amihez másnak egy év is elég

Akik ismernek tudják, hogy motocrossozok. No nem profi szinten, csak amatőrként, de azért hetente, kéthetente kimegyek a pályára egy kicsit edzeni.

Így 35 évesen nincsenek nagyratörő terveim, de azért még szeretnék megtanulni jól ugratni. Épp ezért mindig kérdezgettem a pályán a motorosokat, hogy hogyan kell, és mindig kaptam a tutibbnál tutibb tippeket. Próbálgattam magam is, de az, hogy csőrös lesz-e az ugrás vagy hátsókerékre érkezem, ne adj Isten szépen lágyan az asztal végére ahogy kell, az már a szerencsén múlt. Mígnem megismertem egy srácot.

A srác velünk egy idős, tagbaszakadt ember, aki nálunk százszor jobban motorozik. Kérdeztem tőle, hogy mióta motorozol, és ő azt válaszolta, hogy másfél éve.

Á, mondom az nem lehet. Én öt éve csinálom és fele ennyire sem tudok. Mondom neki, hogy biztos előtte is motorozott. Nem - mondja. Neki az ETZ-s korszak teljesen kimaradt. Gyerekkorában volt egy szimója, de aztán eladta és utána semmi. Csak bringa.

Akkor mondom magyarázd már el, hogy hogyan tanultál meg ilyen rövid idő alatt motorozni. - Felbéreltem egy versenyzőt, hogy tanítson meg - mondta

És megtanította. Azt mondta neki nincs már ideje kivárni, hogy saját maga megtanuljon. Esett kelt, esett kelt, és azt mondta, hogy ebből elég. Ez így túl lassú és fájdalmas.

Teljesen igazad van. Mondtam, és ekkor eszembe jutottak az ügyfeleim. Rájöttem, hogy a legjobb ügyfeleim pont olyanok, mint ez a srác. Nincs idejük vagy nem akarnak várni. Egyből a legjobbak akarnak lenni, és nem a saját kárukon akarnak tanulni. Innovatívak, és fele vagy harmada idő alatt jutnak el oda, ahova mások csak évek alatt, vagy soha.

A többiek pedig - mint én is - néha eltörik a bordájukat, néha sikeresen érnek födet, és előbb-utóbb megtanulnak közepesen motorozni...

Ui.

Mondanom sem kell, hogy megkértem a srácot, hogy tanítson meg ugratni. És seperc alatt megtanított. Azt ami évekig nem ment, azt egy óra alatt megtanultam. Csak egy ember kellett hozzá, aki megfogja a kezem és azt mondja: Gyere utánam, mutatom az utat...

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás