Mekkora a hazai BI piac?

Idézet a Régiós szint alatt a hazai BI piac című cikkből:

„Szoftveroldalról nézve a szűkebb értelemben vett piac Magyarországon hozzávetőlegesen 24,5 millió dollár értékű lehet, ami a teljes hazai szoftverpiac 4,5 százalékát fedi le. Értelemszerűen, ha mindehhez még hozzávennénk az összes adatbázishoz kapcsolódó üzleti analitikai alkalmazásokat, akkor ez a szám jóval nagyobb is lehet, de az már egy nagyon tág értelmezése lenne az üzleti analitikának - állítja Bakk József, az IDC szoftverpiaci elemzője. Hozzáteszi, a BI-hoz kapcsolódó szolgáltatások a teljes megoldási piac 7 százalékát adják, ami értékben eléri a 39 millió dollárt. Erre az évre enyhe, 1 százalékos növekedést jelez előre a piac mindkét szegmensében. Amúgy a BI-ra fordított beruházások jelenleg az összes IT-beruházásnak nagyjából a 3 százalékát adják.”

A kulcsgondolatok kiemelve:

  • Szoftveroldalról: 24,5 mUSD ~ 6 mrd Ft
  • Szolgáltatás oldalról: 39 mUSD ~ 9 mrd Ft
  • 2014-re 1%-os növekedés mind a szoftver, mind a szolgáltatás oldalon
  • A BI beruházások az összes IT beruházás 3%-át adják

Van a BI Sales képzésnek egy blokkja, ami a hazai piac méretével és összetételével foglalkozik. Ehhez most hozzácsaptam az IDC adatait is.

A teljes cikk egyébként itt olvasható: Régiós szint alatt a hazai BI piac. Érdemes elolvasni a teljes cikket, mert a fent említett számok mellett sok minden más is kiderül belőle a hazai BI piacról.

Akiket pedig érdekel a téma, az olvassa el az alábbi cikkeket is:

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás