Olvasnod kellett volna, hiszen rajta voltál a listán

A május elsejei "hogyan szabotáljuk a munkát?" cikk után foglalkozzunk egy kicsit mások hatékonyságrombolásával is: Hogyan vehetjük el mások idejét úgy, hogy a végén még megsimogassák a buksinkat is?
 
Tegyünk rá minden levélre mindenkit, hiszen az a jó ha mindenki tud mindenről. Ez az egyik legjobb módszer arra, hogy mindenkitől raboljunk időt, mindenkinek rontsunk a hatékonyságán, mindenki veszítsen fókuszt legalább 5 percenként.
 
Bónuszt tipp haladó hatékonyságrombolóknak: Kérdezzünk rá, rendszeresen hogy "olvastad?" Sőt. Inkább kérjük számon hogy "ugye olvastad". De a legjobb, ha rákérdezünk a levél tartalmára és utána beszorítjuk kollégánkat a sarokba, hogy olvasnod kellett volna, mert rajta voltál te is a levelezésen.
 
De lesz még egy addicionális előnye annak, hogy ráteszünk mindenkit minden levére: Lehetetlen lesz a teletömött postaládánkban keresni. Tehát nemcsak prompt tudjuk rombolni a hatékonyságot, hanem hosszútávon is, amikor már mással foglalkozunk. Így nem csak a saját projektünk hatékonyságát tudjuk rontani, hanem másokét is...

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás