Hogyan kommunikáljuk a BI bevezetést a vállalaton kívül?

Készülök az áprilisi BI és adattárház projektvezető képzésre és ennek lesz egy blokkja amely csak azzal foglalkozik, hogy hogyan kell cégen belül népszerűsíteni az adattárházat. Egy adattárház ugyanis nem fog csak úgy magától ,,használatba vevődni" és ezáltal megtérülni. Ahhoz, hogy elkezdjék használni, majd egyre többen használják nagyon sokat kell tenni. Érdemes ezért az átadás után kidolgozni egy olyan BI és adattárház népszerűsítő marketing stratégiát, amely lépésről lépésre leírja, hogy mikor, mit, milyen csatornákon keresztül fogunk kommunikálni az adattárházról.
 
Ennek a BI és adattárház marketing stratégiának egy eleme a külső kommunikáció is, azaz az, hogy mit mondunk a BI vagy adattárház rendszerről a vállalaton kívüli világnak. Nem tudom, hogy mennyire emlékszik rá, de pár hónappal ezelőtt attól zengett a hazai sajtó, hogy a ,,NÚSZ üzleti intelligencia rendszerrel erősít":
 
 
A hír még a NÚSZ wikipédia oldalára is kikerült.Wikipédia: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt
 
Miért jó szétkürtölni a világnak, hogy BI rendszert vezettünk be? Miért lesz ettől több felhasználója a BI-nak? 
 
Mert a vállalaton kívül megjelent cikkeket a vállalaton belüli dolgozók is olvassák. Sokan csak így fognak tudomást szerezni az új BI-ról, sokaknak ez billenti majd át a fejében a már ,,megint egy méregdrága haszontalan rendszer"-t egy sikeres és hasznos rendszerré, amihez szeretne ő is hozzáférést. Mert ő is szeretné elemezni az autópálya forgalmat, mert eszébe jutott valami, amivel növelhetné a hatékonyságot, javíthatna valamin... És végső soron ezért fog megtérülni BI rendszer. Nekünk pedig az a legfőbb feladatun, hogy a BI rendszert minél gyorsabban termőre fordítsuk, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy marketingezzük.
 
Nem ismerem a céget, sem az üzleti intelligencia rendszerét, de BI marketing szempontból csillagos ötös volt ez a kommunikáció. 
 

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás