Fut az adattárház betöltése, vagy már rég lefagyott?

Nézzük a definíciót: DTutil /Dump utasítás lehetőséget biztosít számunkra, hogy az Integration Services által használt memória tartalmát kitegyük egy txt-fájlba. Remek, de mire fogjuk tudni használni?

 

Tegyük fel, hogy már régóta fut az adattárház feltöltő Integration Services csomag. Vajon dolgozik még? Vagy már rég lefagyott és ezért nem ad semmilyen életjelet magáról? Honnan tudnánk kideríteni, hogy mi az igazság?

 

Integration Services 2005 használata esetén sehonnan, de a 2008-as verzióban kaptunk egy lehetőséget arra, hogy kitegyük a memória tartalmát egy txt fájlba, és abból kihámozhatjuk SSIS csomagunk aktuális állapotát. Ja és a lényeg: mindezt úgy, hogy a memória dump közben nem nyírja ki a futó csomagunkat, tehát ha az valóban fut, akkor ezzel a manőverrel nem fogjuk lelőni.

 

Amikor először olvastam erről, nagyon megörültem. Húúú.... Ez tök jó, mert bár nem erre találták ki, de segítségével monitorozni fogom tudni a párhuzamosan futó adatbetöltéseim aktuálisan futó folyamatait, és látni fogom, hogy melyik hol áll, éppen milyen értéket mutatnak a változók, stb.

 

Aztán megtaláltam az első mintafájlt egy dump-ról az interneten és konstatáltam, hogy ez az eszköz a bizony a Microsoft Customer Support-ján ülő fejlesztőknek jó lesz, de nekem, mint egy mezei ETL fejlesztőnek valószínűleg nem. Én ugyanis nem nagyon fogom tudni kideríteni belőle, hogy mit csinál épp a betöltő csomag. Mindenesetre jó tudni, hogyha minden kötél szakad, akkor van egy eszközünk, amellyel - ha beleássuk magunkat a fájl szerkezetébe - akkor több információt tudunk gyűjteni futó SSIS csomagjainkról.

Kővári Attila - BI projekt

BI & DWH projektvezető képzés

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2024. szeptember 25.-i BI és adattárház projektvezető képzésre, vagy rendeljen kihelyezett tanfolyamot! Részletek >>

 

Új hozzászólás