Financial Planning Accelerator

Kezdem utolérni magam, és folyamatosan dolgozom fel lemaradásaimat. Az egyik ilyen küldetés az RSS feed-ek olvasottá tétele. Épp e küldetésem teljesítése során bukkantam erre a hírre: A partnerek és az ügyfelek kérésére Microsoft ingyenesen elérhetővé teszi a Performance Point Planning forráskódját. A Microsoft még januárban jelentette be, hogy (szintén a partnerek és az ügyfelek kérésének megfelelően) megszünteti a PerformancePoint termékcsaládot.

A három tagból álló szoftvercsomag két tagja (a Scorecard Manager és a ProClarity) átkerült a SharePoint portál szerverbe, de harmadik tag, a tervezést támogató Planning alkalmazás továbbfejlesztését megszüntették. A hír annak idején eléggé felkavarta a Microsoft üzleti intelligencia világot.

Egy kis kitérő: Emlékszem, amikor még kisgyerekek voltunk a faterom megkérdezte, hogy milyen kocsit vegyen. Én nem is válaszoltam rá, mert tudtam, hogy csak játék az egész, de az öcsém rávágta, hogy Moszkvicsot. Mikor a faterom hazajött a Moszkviccsal, meg tudtam volna ölni az öcsémet, hogy miért nem Mercédeszt kért. Hát most ugyanígy vagyok azokkal az ügyfelekkel és a partnerekkel is, akik nem ingyenes SQL szervert kértek integrált metaadat menedzsmenttel. :-) Kitérő vége.

A mostani bejelentés szerint immáron mindenki, aki e-mailen egyedi licensz szerződést köt a Microsofttal ingyenesen felhasználhatja a PerformancePoint Planning forráskódját és projekt fájljait.

Két kikötés van csak: A forráskód felhasználásával előállított származtatott terméket a Microsoft nem fogja támogatni és a végfelhasználóknak rendelkezniük kell SharePoint Enterprise Client Access licensszel. (Egy licensz listaáron kb. 75 USD)

Részletek itt olvashatóak, a hivatalos bejelentés a Microsoft partneroldalán található

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

moszkvics meg mindig jobb mint a trabant!

Csak látszólag. A Moszkvics után a következő autónk egy Trabant volt. :-)

Új hozzászólás