Elkészült az SQL Server 2012

Gyakorlatilag egy nappal a holnapi SQL Server 2012 termékbejelentés előtt a Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy elkészült az SQL Server 2012 végleges változata. A forráskódokat lezárták, a szoftver sorozatgyártásra kész. Az ügyfelek és a partnerek mától már letölthetik az RTM (Ready To Manufacturing) verziót, de a termék csak 2012. április elsejétől lesz bárki számára megvásárolható.

(Megj.: A hír még annyira friss, hogy az SQL Server főoldalán található link még az RC0 verzióra mutat, úgyhogy valószínűleg kell még várni pár órát, amíg frissítik őket)

SQL Server 2012

Lesz magyarországi termékbejelentő konferencia is, és március 22.-én lesz egy önkiszolgáló üzleti intelligenciával és adatvizualizációval foglalkozó Microsoft BI esemény is, de mindezek előtt és holnap 17 órától élőben követhetjük a nemzetközi termékbejelentést.

Nemsokára én is elkezdek foglalkozni az SQL server 2012-vel itt a BI projekt blogon, mert téma van bőven. A továbbfejlesztések és új funkciók mellett meg fog jelenni egy csomó új komponens is, mint például a Hadoop támogatás, a memóriában tárolt indexek, memóriában futó oszlopalapú adatbázis-kezelő, adattisztító eszközök, adatvizualizációs újdonságok, stb.

Érdemes lesz figyelni ezt a blogot is és a BI jegyzeteket is, mert rajtuk keresztül megpróbálok majd minden fontosabb BI és adattárház újdonságokról beszámolni.

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás