„…Egy pixel az atlétatrikó, egy pixel a stukker…”

A minap szervizbe vittem az Alfát, mondván ha hétvégén külföldre megyünk a családdal nézze át előtte a szerelő. Végül is 258 000 Km van már benne - s bár makulátlan - nem szeretnék a három gyerekkel stoppolni a horvát autópályán…

Ha nem használom az autót, akkor fel szoktam tenni a valamit a telefonomra (vagy az MP3 lejátszómra), amit meg tudok hallgatni út közben. Ez rendszerint valamilyen tananyag vagy valamilyen előadás MP3 anyaga. De most, hogy BKV-val mentem, valami mást találtam ki…

A desktop-omon már régóta figyel egy link egy PerformancePoint Server 2007 videóra, hogy „ha majd lesz rá időm” megnézem. Most úgy gondoltam, hogy eljött az idő, és ezzel a kis progival szépen átalakítottam mp4 formátumra és felmásoltam a telefonra és megnéztem. Nem mondom, hogy tökéletesen látszott 320x240-ben VISIO stratégiai térkép vagy a Scorecard, de azért el lehetett képzelni a PerformancePoint Server lényegét. (Más. Már letölthető a Connectről az új, CTP 4-es verzió.)

Ahogy így néztem a videót eszembe jutott Uj Péter egy cikke, amit vagy 7 évvel ezelőtt írt (2000. április 6.-án), amikor bejött az első mobil, amivel már filmet lehetett nézni:

„…Akkor durrant el az agyam először, amikor a rutinos, artikulált mobilmarketinger a nagyon futurológus tévés technikamagazinnak odanyilatkozta, hogy nemsokára a mobiltelefonunkra akár filmeket is letölthetünk az internetről.

Uff, benyeltem a távkapcsolót helyben, ekkora baromságra lefonnyad a robbanós Colorstarról a csipketerítő.

Ubul, csezd meg, könyörgöm, az istenért üvöltöttem térdre rogyva a képernyő előtt hát mit kezdenél te a mobilra töltött filmeddel? Beépített multiplex lesz a kis ezüstös fónodban, drága? Nézed majd az Auchanban, bevásárlás közben, 50x50 pixel monokrómban a Bruce Willist? (Egy pixel az atlétatrikó, egy pixel a stukker.) …”

További üzleti intelligencia filmek:

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás