BI és adattárház konferenciák

A tavasz mindig erős üzleti intelligencia konferenciákban és nem lesz ez máshogy idén sem. Jön az IQSYS üzleti intelligencia konferenciája, jön az SQL Server 2008 R2 termékbejelentő (?) konferencia és májusban jön az adattárház fórum.

Nézzük őket időrendi sorrendben:

IQSymposium

Április 14.-én kerül megrendezésre az IQSYS üzleti intelligencia rendezvénye. Az idén több mint 30 előadás közül válogathatunk: lesz ügyfél-intelligencia szekció, pénzügyi átláthatóság szekció, BI alkalmazások és infrastruktúra szekció, és vállalati hatékonyság szekció is. Az előadók között megtaláljuk Bőgel Györgyöt, Dan Sommert a Gartner BI elemzőjét és rajtuk kívül még egy csomó hazai BI szakértőt. Mindezeket, valamint a tavalyi konferencia tapasztalatait is figyelembe véve ide érdemes lesz ellátogatni.

SQL Server 2008 R2 launch(?)

Hivatalosan még nem láttam sehol, de Microsoft közeli forrásokból úgy értesültem, hogy április 21.-én lesz egy SQL serveres konferencia. Korábban már írtam róla, hogy az SQL Server 2008 R2 várható megjelenési dátuma 2010 májusa és mivel az április 21 kísértetiesen közel esik a májushoz, gyanakodhatunk arra, hogy ez egy SQL Server 2008 R2 launch lesz. Sőt, ha figyelembe vesszük azt is, hogy Németországban pont a magyarországi konferenciával egy időben kerül megrendezésre az SQL Pass, akkor már szinte biztosak lehetünk abban, hogy ez egy R2 launch lesz. És mivel az SQL 2008 R2 újdonságai főleg üzleti intelligenciát érintő témák (Master Data Management, PowerPivot, Parallel Data Warehouse edition, ...) ezért mindenképpen érdemes lesz ellátogatni, és az időpontot már most lefoglalni a naptárban. (Ha az ünnepek után sikerül további részleteket megtudnom a konferenciáról, akkor azt itt közzéteszem)

Frissítés 2012. június 30.: A hír igaznak bizonyult. Olyannyira, hogy a termékbejelentő konferencián elhangzott Önkiszolgáló BI előadásomról készült videót megtaláltam a neten, és nagy örömömben gyorsan be is linkelem ide: Önkiszolgáló üzleti intelligencia videó

Adattárház fórum 2010

Lehet már regisztrálni a május 11.-én megrendezésre kerülő adattárház fórumra is (április 9.-ig kedvezményesen). Bár a program még nem teljes, de annyi már látszik, hogy a konferencián hallhatunk majd best pracice előadásokat, hazai és nemzetközi esettanulmányokat, és a piaci körkép mellett szó lesz az SSD/Flash alapú memóriák adattárházas előretöréséről valamint adatmodell tervezési kérdésekről is. A tavalyi konferencia tapasztalatai alapján ide mindenképpen érdemes lesz ellátogatni.

hozzászólás

http://www.microsoft.com/germany/events/sqlserverlaunch/default.aspx?CR_CC=100340188 és http://www.sqlpass.org/summit/eu2010/AboutUs/News/R2LaunchTourKickOff.aspx ... Sajna az early bird ár már bukovári... tegnapig tartott a kedvezményes foglalási lehetőség.

Az európai SQL Pass-on én is elgondolkodtam, de aztán nem lett belőle semmi. Most már nem is lehet, mert az SQL Pass-szal egy időben lesz a hazai SQL 2008 R2 - Office 2010 launch és ott fogok néhány szót mesélni a PowerPivot-ról… Apropó hazai launch: Lehet már regisztrálni az eseményre! (https://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032448772&Culture=HU-HU)

Új hozzászólás