Állomásoztatás (Staging) Raw fájl formátumban

Az SSIS egy új, úgynevezett raw fájlformátuma lehetőséget biztosít számunkra, hogy adatainkat a hagyományos szövegfájl formátumok helyett, annál hatékonyabb, úgynevezett raw fájl formátumban exportáljuk, illetve importáljuk

A raw fájl szerkezete, felépítése az SSIS számára szinte fordítás és ellenőrzés nélkül írható és olvasható. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos szövegfájloknál illetve OLE DB adatforrásoknál sokkal gyorsabb adatelérést tesznek lehetővé, minek következtében jelentősen gyorsíthatjuk adattárház betöltéseinket.

Mire használjuk?

Leggyakrabban adatok állomásoztatására (stage terület képzésére) használjuk ezt a hasznos fájlformátumot. Például forrásrendszereink adatait naponta többször válogatjuk le, és csak később, egyszerre töltjük be az adattárházba. Ebben az esetben talán a legjobb megoldás az, ha a leválogatást megvalósító package a forrásadatokat raw fájl formátumba menti, majd a transzformációt megvalósító package felolvassa a raw fájlokat (union all transzformáció), és a szükséges átalakítások után betölti adataikat az adattárházba.

Az adatok állomásoztatásáról (stage terület képzéséről), annak előnyeiről, hátrányairól a "Mikor használjunk stage területet?" című tanulmány részletesen beszámol.

Kapcsolódó anyagok:

Kővári Attila - BI projekt

Új hozzászólás