A BI és adattárház projektvezető képzés értékelése

Szerdán lement az első Üzleti intelligencia és adattárház projektvezető képzés. Itt az ideje visszatekinteni és levonni a következtetéseket.

A közönség szuper volt. Sosem adtam még elő ilyen jó közönségnek, pedig megmondom őszintén eleinte nagyon féltem tőlük. Volt aki külföldről jött haza csak az oktatás kedvéért, voltak akik a kosztpénzt dobták a tanfolyamra mert a főnökük nem finanszírozta a képzést, és a többség többéves tapasztalattal rendelkező BI és adattárház szakértő volt. „Ezek az emberek le fogják tépni a fejemet, ha nem lesz minden kimagasló minőségű..." - gondoltam.

Ezért nagyon rágyúrtam az anyagra. Minden nap meló után éjfélig készültem az oktatásra és minden reggel fél órával korábban keltem, hogy a lefekvés és az elalvás között keletkezett, illetve az éjjel megálmodott gondolataimat kiírjam magamból. Ez ment másfél hónapon keresztül minden nap, plusz volt még három teljes hetem és jópár hétvégém, amikor csak a tanfolyamra készültem. Eléggé lenulláztam a család és barátok érzelmi bankszámláját. De a tanfolyam előtti napon este 6-ra mindennel elkészültem. 283 dia, kereken 22 x 100 oldal nyomtatott anyag bekötve, 9 mintafájl. Minden összekészítve, többféle formátumban CD-re és pendrive-ra is mentve. Még gyorsan elmentem egyet bringázni, és már csak abban kellett bíznom, hogy nem fog éjszaka százszor felkelteni a kisfiam.

Aztán eljött az oktatás napja. Kíváncsian vártam hogy hányan jönnek majd el a 22 regisztrálóból. Fél kilenckor megjelentek ez első résztvevők és kilenckor elkezdtük a tanfolyamot 21 fővel. Nem emlékszem mikor lett vége pontosan, de negyed nyolckor adtam le a kulcsot a portán. Ez azt jelenti, hogy majdnem 10 órát dolgoztunk együtt a résztvevőkkel.

BI és adattárház projektvezető képzés
Első BI és adattárház projektvezető képzés
2009. június 10. Délután 5 óra

Azóta folyamatosan kapom az észrevételeiket a tanfolyamról. Néhányon jót mosolyogtam. Az egyik szállító oldali résztvevő pl. azt írta, hogy be kellett vennie a szívgyógyszerét, amikor meghallotta, hogy mit javaslok a megrendelőknek az adattárház szerződésekkel kapcsolatban.

A többségnek a „profin felépített anyag", a „napi tapasztalatok visszatükröződése" a „nem könyv szerinti sikerkritériumok és buktatók végigjárása", és a „remek template-ek" tetszettek a legjobban. De volt aki azt írta, hogy „...még többször átveszem az anyagot és beépítem a mindennapi munkámba. Ez lesz a projektvezetési bibliám :)" ...

--x -- x--

Reggel mielőtt elindultam a tanfolyamra megkérdezte a feleségem, hogy fogok-e majd csinálni még tanfolyamot. Azt válaszoltam neki, hogy nem. Illetve csak akkor, ha ez a mostani sikeres lesz. A tanfolyam után éreztem, hogy jól sikerült, de most, hogy olvasom az értékeléseket annyira meg vagyok hatva, hogy biztos vagyok benne, hogy lesznek még tanfolyamok. Ha nem is a közeljövőben, de lesznek.

Köszönet még egyszer a 21 nyitott, lelkes, érdeklődő, egymásnak segíteni akaró résztvevőnek, akik még a 10. órában is figyeltek, kérdeztek

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Attila, tanfolyam elotti napon delutan 6-kor mar kesz voltal? Szerintem ez vilagcsucs. En akkor szoktam elkezdeni dolgozni :)

Attila, ugyan még privátban nem volt időm írni (majd fogok), azonban ezúton is jelzem, hogy profin felépített anyaggal dolgozál, látszott benne a sok munka. Ezt mondjuk már a blogod színvonala is determinálta. Kösz.

A tanfolyamon nagyon-nagyon jól éreztem magamat. Profin felépített, átlátható struktúra, részletes anyagokkal támogatva. A tanfolyam tartalma akár általános projektvezető képzésnek is elmenne, hiszen nagyon sok eleme felhasználható más célú projektek megvalósításakor. Szívesen ajánlom minden érdeklődő számára!

Sajna a cégem nem volt hajlandó kifizetni ezt az egynapos képzést, hiába no, pont megszorítások közepette jött az alkalom (a legutóbbi MS vizsgám díja miatt is nyafogtak már, ehe). Na, gyűjtök saját pénzből inkább, majd kiveszek egy nap szabit a következőre. Remélem, a második félévben belül sor kerülhet rá. 22-ből 21-gyel kezdtetek: volt olyan, aki fizetett, majd jól otthonmaradt? Beugróként szívesen leültem volna valamelyik sarokba :)

Sajnálom hogy lemaradtál róla, de vigasztaljon hogy nem Te voltál az egyetlen. Sok cégnél húzták most be a féket. Ez van sajna. (Pedig mi már tudjuk, hogy az innováció fogja kihúzni őket a válságból...) Ha lesz új tanfolyam, akkor küldök majd róla egy mailt, hogy ne maradj le a kedvezményes időszakról. Üdv, Attila

Új hozzászólás