A 99% nem elég jó...

A múltkor már olvashatott arról, hogy egy objektíve sikeres adattárház lehet szubjektíve sikertelen például azért mert túlfűtött vágyakkal vágunk bele a bevezetésbe és a végén nem az álmaink valósuknak meg csak egy jól működő, megbízható és hiteles adattárház. Alig hogy megírtam e cikket, máris eszembe jutott még egy ok, ami miatt nem érezzük sikeresnek az amúgy tökéletes adattárházat:

A 99% nem elég jó…

Sajnos maximalisták vagyunk és ha csak 99%-osan valósultak meg a céljaink akkor elkeseredünk. Pedig a 99% sokszor nagyon jó. Sokszor szinte csoda kell hogy elréjük 99%-ot és amikor elérjük örülünk is egy kicsit. De csak egy kicsit. Mert bár mind ok, de az egyik sarokban le van pattogzódva a festék. Más nem biztos hogy látja, de mi tudjuk és akárhányszor odanézünk, eszünkbe jut: Minden szép és jó, csak a festék ne lenne onnan lepattogzódva :-)

Kővári Attila - BI projekt

hozzászólás

Kedves Attila, Tényleg maximalisták vagyunk. És látjuk-e a maximalizmusunk kockázatait? Netán azt is, miként védekezzünk vagy győzzük meg magunkat és másokat? Mondjuk a Pareto elv alapján, vagy csak úgy józan eszmefuttatással? Ki-ki a maga térfelén. Más. - Hol lehet belenézni a "Cső"-be? (Gratulálok a címhez!). Elhiszem, hogy vissza lehet adni, de ez nem az én utam. Én egy sokat tudó csóró tanár vagyok, nekem a témával foglalkozni belülről jövő indíték, külső támogatás nélkül. Szóval, belekóstolni szeretnék a könyvbe, mielőtt a kultúráért odaadom a havi vacsimat..., jó tudom, hogy másnak munkaeszköz olcsón, de akkor is. Hol lehet belenézni? Üdv. Anna

Kedves Anna, Köszönöm a hozzászólást. Csinálok belőle egy mintát és ezt elküldöm Önnek. Üdvözlettel, Kővári Attila

Új hozzászólás